A grillezési szezon elindulásával a kosarak megtelnek a különféle húsokkal, hideg szószokkal, grillsajtokkal és zöldárukkal.
A grillezési szezon elindulásával a kosarak megtelnek a különféle húsokkal, hideg szószokkal, grillsajtokkal és zöldárukkal.
A laktózmentes termékek iránt egyre nagyobb az érdeklődés, aminek hatására a gyártók folyamatos termékfejlesztésekkel, ízkombinációkkal színesítik a piaci kínálatot. Mára a mentes termékek annyira elfogadottá váltak, hogy nem kizárólag az ételintoleranciával élők, hanem a háztartásba tartozó személyek is ezeket a termékeket fogyasztják.
A funkcionális élelmiszerpiacon tevékenykedő gyártók a fogyasztók erősödő egészségtudatos igényeinek megfelelően fejlesztik és gazdagítják termékeiket. Az elmúlt évek során hazánkban is polgárjogot nyertek a hétköznapokban fogyasztható mentes alapélelmiszerek és nass termékek.
Évről-évre jelentősen nő a rovarirtó szerek hazai forgalma. Legnagyobb számban még mindig az aerosolos készítményeket keresik a vásárlók, de egyre nagyobb számban keresik az elektromos riasztókat és a különféle csapdákat is. A készítmények vásárlásakor a legfontosabb döntési tényező az ár-érték arány, s bár egyre inkább megjelennek a környezetvédelmi igények is a vásárláskor, ez a szempont még nincs túlsúlyban Magyarországon.
Bővebben: A rovarirtó szereknél még fontosabb az ár a környezetvédelemnél
Az ételallergiával élő fogyasztók számára a jó minőségen kívül nem az ár, hanem a jó ár-érték arány szerepel elöl a szója-, laktóz-, illetve gluténmentes húsáruk, készítmények választásakor.