A fagyasztott zöldség és gyümölcs termékek mellett a fagyasztott pékáru és a desszert iránt is növekvőben van a vásárlói érdeklődés. A fagyasztott termékek népszerűsége a kényelmi termékek iránti kereslet erősödését is jelzi.
A fagyasztott zöldség és gyümölcs termékek mellett a fagyasztott pékáru és a desszert iránt is növekvőben van a vásárlói érdeklődés. A fagyasztott termékek népszerűsége a kényelmi termékek iránti kereslet erősödését is jelzi.
Magyarországon az édességfogyasztási szokások változása figyelhető meg, ami egyrészt megmutatkozik abban, hogy a mennyiségi fogyasztás egyre inkább a minőségi felé fordul, másrészt a fejlődő ágazatban nagy szerepet kap a gyártói termékfejlesztés. Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetsége elnöke szerint az innováció megkerülhetetlen hatással van az édesiparra.
Az édesipar ma Magyarországon egy fejlődő és változó ágazat. Várhatóan az elmúlt évekhez hasonlóan folytatódik az a trend, hogy a magasabb minőségű termékeket keresik a vásárlók.
Legyen ápoló hatású, allergénmentes, kellemes illatot árasszon, ne tartalmazzon megkérdőjelezhető tartósítószereket, télen pedig gyengéden és szépen kell tartania a kezeket: noha nem nagyon válogatnak, magas a fogyasztók igénye a minőségi kézkrémek iránt.
Az alkoholmentes üdítőitalok szegmensét nézve a szörpöket mindig kiemelten kedvelték a magyar fogyasztók. A téli szezon beköszöntével megnő a vitaminokkal dúsított, minőségi szörpök iránti kereslet.