Kaszás Kornél séf nevét már a nagyközönségnek sem kell bemutatni. Sikeresen kormányozza a Babel Budapest étterem konyháját, ami továbbra is a hazai gasztronómia egyik meghatározó étterme.
A hazai sörpiac több kihívással szembesül: miközben a prémium termékek iránti igény növekszik, az export lehetőségei szűkülnek, és a diszkontláncok nyomása is fokozódik. Dr. Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója lapunknak a fogyasztói szokások alakulásáról és a piacot érintő változásokról is beszélt.
Bővebben: Sörpiaci fordulat: export visszaesés és diszkont áttörés
25 éve indult nyomdaipari vállalkozásként, mára pedig a környezetbarát csomagolóanyagok gyártásának élvonalában jár a Folkem Kft. A cég, innovatív megoldásaival a fenntarthatóság iránt, folyamatosan bővíti portfólióját, miközben alkalmazkodik a változó piaci igényekhez. Lapunknak többek között erről is beszélt a vállalat vezetősége.
Bővebben: Nyomdaipartól a csomagolástechnikáig: zöld jövő élvonalában a Folkem Kft.
Létezik Magyarországon egy non-profit szervezet, amely híd a kiskereskedelmi áruházak és az ország legtávolabbi pontjain működő, kis karitatív szervezetek között, és nap mint nap azon dolgozik, hogy minél több rászorulónak jusson tartós élelmiszer, és tavaly óta már melegétel is.
Bővebben: Adományvacsorával is támogatja a rászorulókat idén az Élelmiszerbank
A Magyar Nemzeti Bank 2023-as versenyképességi jelentéséből kiderült, hogy az Európai Uniós országok közül a magyar élelmiszeripar munkatermelékenysége a második legalacsonyabb, az egy munkavállalóra jutó hozzáadott érték egyedül a bolgár élelmiszeripar termelékenységét előzi meg.
Bővebben: Vörös Attila, Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége: Kihívás mátrixban szenvednek az...