Néhány évtizede a tésztát bűnbaknak kiáltották ki magas szénhidráttartalma miatt. Ezzel az állítással azonban nyugodtan szembemehetünk, hiszen maga a szénhidráttartalom még nem minden. A tészta mindössze két komponensből áll: lisztből és tojásból. Semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, inkább azzal kell vigyázni, hogy mit teszünk rá, hogy ne legyen belőle egy hatalmas energiabomba. S ha valakit mégsem sikerült ilyen könnyen meggyőzni, nos a piacon ma már minden igényt kielégítő, ételallergiát és diétát figyelembe vevő tészta-paletta (durum, bio, paleo, szénhidrátcsökkentett, gluténmentes, vegán, stb.) található. Olyan tészták garmada, amelyek bátran lehetnek az egészséges táplálkozás alappillérei.
Bővebben: Tradíció és újítás – mindkettőre szükség van a tésztapiacon