A magyar konyha híres a gazdag fűszerezéséről, ami grillezési hagyományainkra is kihat. Ennek megfelelően a grillfűszerek eladása a késő tavaszi-nyári hónapokra koncentrálódik.
A magyar konyha híres a gazdag fűszerezéséről, ami grillezési hagyományainkra is kihat. Ennek megfelelően a grillfűszerek eladása a késő tavaszi-nyári hónapokra koncentrálódik.
Úgy tűnik, a magyar grillezők számára nincs grillsütés majonéz nélkül, de teljessé teszi a grillpartit, ha a sültek mellé hagyományos és pikáns szószokat is kínálnak.
A szabadtéri sütés kultúrája egyre elterjedtebb hazánkban is. Az elsősorban a grillkolbászokat kedvelő magyar fogyasztókat széles termékkínálattal csábítják a grillezésre a gyártók.
Ha jó idő, akkor grillezés: ha tehetik, a magyarok hetente legalább egyszer sütögetnek a szabadban. A „kertipartikra”pedig alaposan felkészülnek és bevásárolnak.