A Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara nyerte el a Nemzetközi Brit Kereskedelmi Kamarák Szövetsége (COBCOE) által alapított társadalmi felelősségvállalási díjat. A nemzetközi elismerés célja, hogy kiemelje azokat az előremutató kezdeményezéseket, amelyek a brit üzleti értékeket követve támogatják a szervezet munkáját.

Társadalmi felelősségvállalás kategóriában nyerte el a COBCOE díját a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara (BCCH) a nemzetközi szövetség londoni gálavacsoráján. A zsűri a szervezet feladataival és rendezvényeivel összehangolt, komplex társadalmi felelősségvállalási tevékenységéért ítélte oda a BCCH-nak az elismerést. A brit befektetők által alapított kamara több mint 25 éve működik Magyarországon. A BCCH feladata, hogy független non-profit szervezetként képviselje a brit értékrendbe illeszkedő, szigetországi, magyar és nemzetközi vállalatokat, valamint népszerűsítse és támogassa a brit-magyar kereskedelmi és befektetési folyamatokat. A magyarországi kamara emberközpontú CSR tevékenységének fókuszában a fiatalokat és a kisgyermekeket támogató kezdeményezések állnak.

 „Óriási elismerés számunkra, hogy a nemzetközi szervezet a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamarát találta a legméltóbbnak a díjra. Az elmúlt időszakban kiemelt hangsúlyt helyeztünk az Országos Mentőszolgálat Alapítványával, a Szociális és Gyámhivatallal, valamint a uSchool oktatási programmal együttműködésben megvalósult programokra” – mondta Csurgai Csilla, a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara ügyvezetője.

A díjnyertes CSR programok keretében a magyarországi kamara a Szociális és Gyámhivatallal együttműködve három intézményben segíti a kisgyermekeket, így a kamara partnervállalatai már a Méhkas Lakásotthon és Gyermekotthoni Központot, a Bolyai Gyermekotthoni Központot és a Cseppkő Gyermekotthont is támogatják munkájukkal. A kezdeményezéshez a Brit Nagykövetség is csatlakozott. A BCCH emellett a már hagyománnyá vált, évente megrendezett vezérigazgatói vacsorán összegyűjtött felajánlások 25 százalékát az Országos Mentőszolgálat Alapítványának adományozza immár három esztendeje. Idén a szervezet stratégiai partnerségre lépett a uSchool oktatási programmal is. Az együttműködés keretében megvalósuló vállalkozói klubok lehetőséget adnak tehetséges hazai középiskolásoknak arra, hogy kidolgozzák életük első üzleti projektjeit, amelyeket akár nyereséges vállalkozássá is tehetnek, ezzel értékes és valós gyakorlati tapasztalatot szerezve az üzleti világ működéséről.

„A diákokból álló csoportok munkáját egy mentorcsapat segíti, amelynek tagjai a BCCH tagvállalatainak szakembereiből, illetve fiatal vállalkozók közül kerülnek ki. A négyhónapos program egy konferenciával egybekötött versennyel zárul, ahol a diákok vállalkozókból, befektetőkből és más érdeklődőkből álló nagyközönség előtt mutathatják be kész projektjeiket. Az esemény a Brain Bar konferencia kísérőrendezvényeként valósul meg június 2-án Budapesten„ – tette hozzá Kalocsai Kinga, a BCCH frissen újraválasztott elnökségi tagja, a GE régiós kommunikációs igazgatója.