Sertéssteak, grillkolbász vagy zöldségnyárs? Grillrácson tűz felett vagy grillsütővel? Bár idén az elhalasztott sportrendezvények és fesztiválok befolyásolhatják a grillszezont, a megkérdezett gyártók szerint sikeres grillszezon elé nézünk.
Sertéssteak, grillkolbász vagy zöldségnyárs? Grillrácson tűz felett vagy grillsütővel? Bár idén az elhalasztott sportrendezvények és fesztiválok befolyásolhatják a grillszezont, a megkérdezett gyártók szerint sikeres grillszezon elé nézünk.
A mai világban a tészta minden, csak nem unalmas, köszönhetően azoknak az újító szándékú vállalkozóknak, akik mernek nagyot álmodni és új alapanyagokkal, receptúrákkal, az egészséget szem előtt tartva kísérleteznek és alkotnak. Közülük való Vörös Géza is, a Vörös Tészta Manufaktúra ügyvezetője, aki többek között egy elfeledett, ősi búzafajtát, az alakort használja tésztái alapanyagának.
Néhány évtizede a tésztát bűnbaknak kiáltották ki magas szénhidráttartalma miatt. Ezzel az állítással azonban nyugodtan szembemehetünk, hiszen maga a szénhidráttartalom még nem minden. A tészta mindössze két komponensből áll: lisztből és tojásból. Semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, inkább azzal kell vigyázni, hogy mit teszünk rá, hogy ne legyen belőle egy hatalmas energiabomba. S ha valakit mégsem sikerült ilyen könnyen meggyőzni, nos a piacon ma már minden igényt kielégítő, ételallergiát és diétát figyelembe vevő tészta-paletta (durum, bio, paleo, szénhidrátcsökkentett, gluténmentes, vegán, stb.) található. Olyan tészták garmada, amelyek bátran lehetnek az egészséges táplálkozás alappillérei.
Bővebben: Tradíció és újítás – mindkettőre szükség van a tésztapiacon
A húsvét ünnepe napjainkban is megőrizte tavaszünnep jellegét, amikor a legtöbb háztartásban sonkát, tojást, süteményeket tálalnak. Noha a világjárvány hatással lehet a húsvéti forgalomra is, a kereskedelmi hálózatok idén nagyobb forgalomra számítanak a tavalyinál.
Bővebben: Idén nagyobb húsvéti forgalomra számítanak a kereskedők
A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások idén is hatással lesznek a húsvéti szezon megünneplésére. Természetesen nemcsak a kiadások és a vásárlások csökkenéséről van szó, hanem egyéb változásokról is: a megszokott fűszerek és fűszerkeverékek mellett újdonságok kerülnek előtérbe, melyek könnyítik az otthoni sütés-főzést.