"Süti" információ ezen a weboldalon

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Ha továbbra is a beállítások változtatása nélkül marad a honlapon, azt feltételezzük, hogy Ön elégedett azzal, hogy minden "sütit" megkap a honlapján. Azonban, ha szeretné, bármikor meg tudja változtatni a cookie beállításokat. Felhívjuk figyelmét, ha megváltoztatja a "süti" beállításokat továbbá nem tudjuk garantálni weboldalunk megfelelő működését. A honlap néhány funkciója elveszhet, míg Ön néhány weboldalt többé már nem fog látni. Még többet megtudhat a "sütikről" Süti nyilatkozatunkban.

Magazin

Az AM KASZK egyik tagintézményében, a Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskolában több mint 60 éve folyik húsipari képzés, mindig is ez volt az iskola egyik húzóágazata. ­Budapesten ez az egyetlen iskola, ahol iskolarendszerű képzés keretében indítják évről-évre a húsipari termékgyártó szakközépiskolai képzést. A legelszántabb tanulók 10 hetes szakmai gyakorlati képzésen vehetnek részt a dán Zealand Business College-ban (ZBC), ami egyedülálló lehetőség számukra. A húsipari képzésről és a dán programról Nágl Péter Pállal, a Bercsényi iskola szakmai főigazgató helyettesével és Tóth Judit Emmával, az oktatási intézmény nemzetközi koordinátorával beszélgettünk.

Nem számítanak áremelkedésre az ünnepi időszakban a hazai halszakma szakemberei, idén a tavalyiakhoz hasonló árak várhatóak a boltokban. A hazai halfogyasztás hagyományos csúcsidőszaka a karácsony és a húsvét, az egy főre eső halfogyasztás pedig messze elmarad az uniós átlagtól. Továbbra is a ponty a legkedveltebb halfajta, de egyre népszerűbb a busa,
az amur, vagy az afrikai harcsa is. Tendencia, hogy a vásárlók az élőhal helyett egyre inkább keresik a feldolgozott haltermékeket.