A fogyasztói elvárások a konzerveket illetően is a minél egészségesebb, minőségibb termékek irányába mennek. A szakemberek szerint azonban még mindig szükség van az emberek edukálására, a sztereotípiák lerombolására, hogy a fogyasztók
megismerjék ennek a termékcsoportnak a sokszínű felhasználhatóságát és felismerjék, hogy az őszi-téli időszakban a konzerv lehet az egészséges, tudatos táplálkozás egyik alappillére.
Bővebben: Dobozba zárt zöldség-gyümölcs, természetesen, egészségesen
A pandémia nem változtat ünnepi szokásainkon: a sütés ugyanúgy hozzátartozik a karácsonyi időszakhoz, mint a nagybevásárlás. Az év végi sütemények, édességek elkészítéséhez mára nemcsak a hagyományosnak tetsző, de a speciális étrenddel élők számára kínált hozzávalók és kiegészítő termékek kínálata is bővült.
Ha a kész ünnepi sütemények kategóriában nyertest kellene hirdetünk, nem vitás, hogy a bejgli végezne az élen. Ízek tekintetében a klasszikusok még mindig a kedvencek, de a fogyasztók kísérletező kedvűek, szívesen megkóstolják az új ízeket is. A gyártók nincsenek is ötletek híján és aszalványokat, sütőtököt vagy éppen chilit kevernek a töltelékbe a vásárlók nagy örömére.