A nyári sebtapasz-kínálatban az adott problémának megfelelő, innovatív termékek mellett, akár színes, mintás sebtapaszok közül is választhatnak a fogyasztók.

Széles választék minden esetre
„Ahogyan egész évben, úgy a nyári szezon alatt is igyekszünk széles választékot prezentálni a normál és a speciális sebtapaszokból, kiegészítőkből” – fogalmazott Zabán Ferenc, a dm Kft. szortiment menedzsere. Vízálló sebtapasz (fürdőzés, mosogatás közben sem ázik le), vágható sebtapasz (seb méretéhez igazítható), elasztikus sebtapasz (az ízületek környékén is megbízhatóan tapad).
A dm üzletek polcain szerepelnek sebösszehúzó csíkok is, melyek a kisebb vágott és felszakadt sebek lezárása alkalmazhatók. Az ujjkötöző alkalmas sebkötések rögzítésére az ujjakon, illetve az ujjak ízületeinek rögzítésére, sín nélkül is stabilizálja az érintett területet. A sebtapaszok légáteresztőek a gyorsabb sebgyógyulás érdekében. A sebfertőtlenítő spray alkalmas friss sebek, kisebb égési sérülések tisztítására és fertőtlenítésre, kisgyermekek kezelésére, ráadásul érzékeny bőrön is használható – ismertette a szortiment menedzser.
Mint megtudtuk, a vízálló sebtapasz is légáteresztő, a gyerekeknek készült sebtapasz ezen felül kosztaszító is, valamint könnyedén és fájdalommentesen eltávolítható. A bőrirritációra érzékenyek részére bőrbarát is választható, továbbá átlátszó és elasztikus fóliája kényelmes viseletet biztosít.
„Választékunkban szerepelnek a már jól ismert problémamegoldó termékek, mint például a vízhólyag-, tyúkszem- és szemölcs tapaszok, ezenkívül bőrkeményedést eltávolító tapaszokat is kínálunk, valamint megtalálhatóak a portfólióban zselés tapaszok is, amelyek láthatatlan védelmet nyújtanak a lábnak azokon a pontokon, ahol a cipő dörzsöli, vagy nyomja a lábat” – egészítette ki Zabán Ferenc.

A fenntartható sebápolás felé
Laczkó Csaba, a Beiersdorf Kft. senior brand managere szerint balesetek bármikor bekövetkezhetnek, azonban nyáron, amikor több kültéri programon vesz részt az ember, megnövekedhet a balesetek száma.
A nyári utazásra, strandolásra készülőknek érdemes olyan seb­tapaszt választani, amely vízálló védelmet biztosít. „Ehhez ajánljuk a Hansaplast AquaProtect sebtapaszokat, amelyek rugalmas, vízálló anyaguknak köszönhetően védelmet nyújtanak a sebnek úszás és zuhanyzás közben is. Szintén jó választás lehet a Hansaplast Extra Robust sebtapasz, amely vízlepergető, rendkívül strapabíró szövetből készült, valamint nagyon erős tapadást tesz lehetővé” – ismertette a senior brand manager.
Laczkó Csaba megemlítette, hogy a megfelelő sebtapasz kiválasztásánál érdemes megnézni, hogy milyen és mekkora sebet szükséges lefedni vele, valamint milyen környezeti hatásoknak lesz kitéve. A sérülések ellátásában fontos, hogy ugyanazt a védelmet biztosítsák a sebtapaszok ­mindenki számára, kortól függetlenül, azonban a gyermekek bőre gyakran érzékenyebb, így erre érdemes tekintettel lenni. „A Hansaplast Sensitive Kids gyermek sebtapasz kisebb sérülések, vágások, horzsolások lefedésére alkalmas hipoallergén sebtapasz, melyet érzékenybőrűek is használhatnak. A különleges Bacteria Shield védelemnek köszönhetően megvédi a sebet a baktériumoktól és a szennyeződésektől – mondta a senior brand manager, hozzátéve, hogy a sebbe nem ragadó sebpárna védi és puhán kipárnázza a sebet. A bőrbarát ragasztóanyagnak köszönhetően a ­seb­tapasz a helyén marad, mégis fájdalommentesen eltávolítható. A termék anyaga puha és légáteresztő.
„Az ide év újdonsága a Hansaplast Green&Protect sebtapasz termékcsalád, amely az első lépésünket jelenti a fenntartható sebápolás felé” – árulta el Laczkó Csaba. Mint megtudtuk, ez az innovatív sebtapasz természetes eredetű növényi rostokból készül, 100%-ban klímasemleges termék, csomagolását pedig 93%-ban újrahasznosított papír adja, ugyanakkor a megbízható Hansaplast minőséget nyújtja.
„A márka ismertségét, a termékek bemutatását és az edukációt igyekszünk változatos eszközökkel támogatni. Vásárólink eléréséhez egyaránt alkalmazzuk a márkához illeszkedő médiumokban való megjelenést, valamint a social media felületekre való tartalomgyártást, illetve igyekszünk újdonságokkal is érkezni, az utóbbi egy évben több influencer együttműködésünk és élő Instagram beszélgetésünk is volt, hogy ezek segítségével is minél több emberhez eljuthassunk” – ismertette Laczkó Csaba.

Innvációkkal színes a nyár
„Sajnos kisebb-nagyobb balesetek bármikor, bárkivel megtörténhetnek, de a sebtapaszok kiemelt keresleti időszaka azonos arányban emelkedik a szabadban töltött órák számával. A sebkezelés termékek iránt való érdeklődés tavasztól őszig erős, így a Salvequick márkához kapcsolódó aktivitások nagy részét erre az időszakra időzítjük” – fogalmazott Monori Anett, a Maresi Foodbroker Kft. brand managere, hozzátéve, hogy a Salvequick 1947 óta áll a sebgyógyítás gyors és hatékony szolgálatában, termékei megoldást jelentenek az egész családnak, minden esetre és mindenki számára.
A Salvequick termékválasztéka folyamatos fejlesztésével és újításával garantálja, hogy a sebkezelő termékek széles, minden igényt kielégítő választékát nyújtja. Mint megtudtuk, a Salvequick MED új termékeivel már a nagyobb sérülések otthoni elsődleges ellátása sem okozhat gondot. „Új termékeink közé tartozik az önmagához tapadó habszivacsos sebtapasz, amely nagyon jó nedvszívó, vízálló, nem ragad bele a bőrbe, a szőrbe és közvetlenül a sebre helyezhető” – említette Monori Anett.
A sebtapaszok igen nagy része ma már víz- és szennyeződésálló/leper­gető, a brand manager példaként említette a Salvequick Aqua Resist, ­illetve a vízgátló Salvequick Aqua Block termékeket. Mint mondta, utóbbi ragtapasz különlegessége, hogy teljesen vízálló, továbbfejlesztett ultravékony poliuretán anyagból készül és rendkívül rugalmas, ami meghosszabbítja a fennmaradási időt. Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy egy sebtapasznál fontos, hogy nagy lélegzőképességű legyen, a nedvességszintet szabályozza a bőr kifehéredésének elkerülése érdekében, valamint ideális legyen a nehézkes testrészeken – térd és könyök – való használatra, különösen vizes közegben.
Monori Anett szerint a Salvequick tekintetében a minőség és a márka kötelez, ezért akár felnőttek számára, akár gyermekek számára fejlesztett termékről legyen szó, az első a biztonság és a megfelelő sebellátás. „Gyermekeknek szánt tapaszainkat aktív gyermekek számára fejlesztettük ki, ezért a termékek flexibilisek és tartósak. A gyerekek kedvencei találhatóak meg rajtuk, a tapaszok Mancs Őrjárat vagy akár My Little Pony motívumokkal vannak feldobva” – fűzte hozzá.
A Salvequick portfólió egyik legerősebb tagja a tyúkszemtapasz, de nagy keresletnek örvend a szemölcstapasz is. Nyáron és ősz elején a lábápolás termékcsaládra fókuszál a cég, amely igen széles választékkal rendelkezik, a többfunkciós lábkrémtől, a vízhólyag­tapaszon át egészen a bütyök- és talpvédőkig.
„Idén nyáron az elsődleges sebkeze­lésre kifejlesztett termékeink vannak fókuszban, amelyeket év elején ­vezettünk be, valamint a nyári időszakban kiemelt fontosságú lábápolás termék­család” – mondta Monori Anett.
Mint megtudtuk, a márka idén több ízben is bemutatja a termékek erősségeit különböző tévéműsorokban, és erős aktivitásokat szerveznek patikák­ban és drogériákban az új termék­család, a First Medication bevezetésére, ­valamint a nyári időszakban a ­lábápolás termékekre.

 

(TERMÉKMIX magazin – 2022. júliusi szám)

aktuális lapszám elérhető itt: