A Webshippy éves e-logisztikai innovációkat bemutató rendezvénysorozatának 2021-es első eseményén Perényi András, a vállalat ügyvezetője jelentette be az idei év legjelentősebb e-logisztikai fejlesztéseit és a cég jövőbeli terveit.

Csak kapkodtuk a fejünket a sok innováció láttán, ugyanis munkába állnak a csúcstechnológiás robotok a cég budapesti logisztikai központjában, elindul a Webshippy Prio aznapi kiszállítási rendszere, elérhetővé vált a Webshippy saját szoftveres megoldása, és hamarosan a nemzetközi piacokon is folytatódik a Webshippy és a Trans-Sped stratégiai együttműködése.
A Webshippy 2016 elején kezdte meg működését Magyarországon, mint az első, teljes körű fulfillment és dropshipping szolgáltatást nyújtó, innovatív startup. A jelenleg 130 embert foglalkoztató Webshippy 5 évvel az indulását követően saját iparágának egyik legnagyobb szereplőjévé nőtte ki magát, és a most bejelentett fejlesztésekkel Magyarország és Közép-Kelet-Európa egyik legegyedülállóbb fulfillment rendszerét alkotta meg. „Jelenleg havonta 100-150 ezer csomagot kézbesítünk, a napokban pedig sikeresen átléptük 2 milliomodik csomagot is. Számomra az eredmények igen impresszívek! A webáruházak kiszállított csomagjai által generált ár­bevétel az elmúlt 1 évben több mint 11 ­milliárd forintot tett ki. A Webshippy pedig az előző hónapban átlépte az 1 milli­árdos árbevételt is, aminek rendkívüli módon örülünk, azonban ez még csak a kezdet, sok munka és innováció vár ránk a jövő­ben is” – számolt be Perényi András, a Webshippy ügyvezetője a cég eddigi sikereiről.

Munkába állnak a robotok
Az e-kereskedelmi logisztika digitalizálásában és modernizálásában úttörő magyar vállalat csúcstechnológiás robotokat állít munkába budapesti logisztikai központjában. A Webshippy robotizált, 7500 nm-es központjában jelenleg több mint 1500 kereskedő és webshop rendeléseit szolgálják ki. A megrendelésekhez szükséges termékek összegyűjtése a raktárban a legidőigényesebb folyamat, ami ráadásul komoly fizikai erőt is igényel a kollégáktól. A komissiózó, vagy más néven picker kollégák átlagosan naponta 30 kilométert tesznek meg a polcsorok között. A most bevezetett robotok feladata a raktárban dolgozók mindennapi munkájának támogatása, és a picking folyamatok automatizálása lesz. A Webshippy központjában található termékek hosszú sorokban, mobil tárolópaneleken sorakoznak. A robotok vezeték nélküli hálózaton keresztül kommunikálnak a rendeléseket kezelő szoftverrel, és új rendelés esetén a megfelelő tárolópanelhez gurulva, ott a teljes panelt felemelve szállítják a csomagolási munkát végző munkatárs kiszedő állomásához a szükséges árukat.

Aznapi kiszállítás – Webshippy Prio
Egyedülálló Dark Store hálózat kerül kialakításra a vidéki nagyvárosokban a budapesti teljesítési központ mintájára, ahonnan villámgyorsan megvalósítható lesz a megrendelt termékek kiszállítása. Elindul a Webshippy saját üzemeltetésű szállítási szolgáltatása, amelyben a délután 4 óráig megrendelt termékek még aznap este 6 és 10 óra között kiszállításra kerülnek Budapest egész területén. Kifejlesztésre került egy, az összes ismert webshop motorhoz csatlakoztatható szállítási módválasztó plugin is, amely képes a vásárlóknak a checkout folyamat során megmondani, hogy a megadott földrajzi címre milyen szolgáltatókat és milyen áron lehet igénybe venni a kosárban lévő termékek kiszállítása kapcsán. A bejelentett fejlesztésnek köszönhetően szeptembertől Webshippy Prio néven elinduló szolgáltatási rendszerben a Webshippy összes ügyfele ­képessé válik a saját webáruházában ­aznapi kiszállítási lehetőséget biztosítani a vásárlói számára

A Webshippy nemzetközi terjeszkedése
2022 első negyedévében a Webshippy és a Trans-Sped a nemzetközi piacokon is komoly fejlesztésekbe kezd.
„A rendszerünk szinte bármeddig bővíthető, innovációs és fejlesztési ötletekből pedig nincs hiány. A jelenlegi céljaink között szerepel, hogy a Trans-Sped és Webshippy közösen indul útjára a nemzetközi piacon, és 2022-ben megnyitja első raktárát Lengyelországban, valamint az elkövetkező három évben további 5 országban létesít robotizált teljesítési központokat” – mondta a jövő­beli tervekkel kapcsolatban Perényi András.

 

(TERMÉKMIX magazin – 2021. július-augusztusi szám)