A kiskereskedelmi óriás szerdán megnyitotta első Pet Services nevű állatorvosi központját egy georgiai áruházban. A tervek szerint országszerte kiterjesztik a szolgáltatást.

A Walmart ezen a héten nyitotta meg első olyan üzletét, ahol a vásárlók a hobbiállataik eledelét és az állattartás kellékeit is beszerezhetik – írja a Winsight Grocery Business a kiskereskedelmi lánc bejelentése alapján.

A Pet Services központ a Georgia állambeli Dallasban található, ugyanabban az áruházban, ahol a Walmart 2019-ben megnyitotta első egészségügyi központját. Az ország legnagyobb kiskereskedője egyablakos ügyintézést akar nyújtani az állattartóknak.

Kaitlyn Shadiow, a Walmart háziállatokkal foglalkozó kereskedelmi alelnöke közölte, hogy mostantól a vásárlók kényelmesen, egyetlen központi helyen intézhetik családjuk és állataik alapvető egészségügyi szükségleteit. A Walmart bejelentése szerint a modellt más üzletekre is ki akarják terjeszteni.

A Walmartnak jelenleg országszerte több mint 65 helyszínen vannak üzleten belüli állatorvosi rendelői, de ezek tulajdonosa és üzemeltetője a PetIQ cég. Az új Pet Services központban minden szolgáltatást a PetIQ-val együttműködő szakemberek látnak el.

A Walmart egyúttal egy új online állatgyógyszertári platformot is létrehoz a weboldalán és az alkalmazásában. A vállalat nemrég indította el előfizetéses szolgáltatását, amellyel az állattartók étel- és készletszállítmányokat rendelhetnek.

A Pet Services központnak külön bejárata van, mivel az üzletekben csak a segítő állatok tartózkodhatnak. A létesítmény a bejelentés szerint alacsony, átlátható árakat kínál majd a legfontosabb kisállat-szolgáltatásokhoz, például az oltásokhoz, vizsgálatokhoz, fürdetésekhez, körömvágáshoz, fogtisztításhoz. A helyiségben önkiszolgáló kutyamosó is található.

Az American Pet Products Association statisztikáira hivatkozva a Walmart közölte, hogy az amerikai háztartások több mint kétharmadának van háziállata, és több mint 23 millió háztartás fogadott örökbe háziállatot a világjárvány idején. A becslések szerint az iparág 2023-ra várhatóan 277 milliárd dollárt ér el.