Az intézményi és munkahelyi étkeztetés szereplői tizedik alkalommal mérhetik össze tudásukat a Közétkeztetési Szakácsversenyen (KÖSZ), amelyre április 30-ig lehet jelentkezni; idén a verseny fő témája a fenntartható közétkeztetés - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.

A Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) és a Nébih közös szervezésében valósul meg a KÖSZ, amelynek fővédnöke Nagy István agrárminiszter és Nemes Imre, a Nébih elnöke.

A szervezők 3-4 fős csapatok jelentkezését várják. Idén újdonság, hogy nevezni három kategóriában lehet: gyermek- és diákétkeztetés, intézményi felnőtt közétkeztetés, munkahelyi vendéglátás.

Arra is kitértek, hogy a menüsorok nettó nyersanyagköltsége nevezési kategóriánként változó, 850 és 1250 forint között lehet. Mindhárom kategóriában elvárás, hogy egy húsmentes előétel vagy főétel szerepeljen a menüben.

A verseny részvételi feltételei, valamint a nevezési lapok a portal.nebih.gov.hu és a kozszov.hu oldalon érhetőek el - olvasható a Nébih közleményében.

 

MTI