Fellélegezhetnek a rajongók, újra elindult az édesség gyártása.

Hónapok óta hiány volt a magyarok egyik legismertebb nassolnivalójából, a Pilóta kekszből. Mától azonban újra kapható egyes boltokban az édesség, újraindult a gyártása – közölte a Telexszel péntek délelőtt a Mondelez Hungária.

„A Mondelez Csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári gyárában április végén indult újra az ikonikus keksz gyártása, és a mai napon meg is kezdődik a termék kiszállítása a kiskereskedőkhöz, azaz a boltokba. A tervek szerint július elejére országszerte újra kapható lesz a klasszikus Pilóta keksz” – írták.

Első körben a klasszikus Pilóta tér vissza a boltokba, majd júliustól a Pilóta Tripla kakaós is kapható lesz.

Tavaly októberben jelentek meg a hírek arról, hogy eltűnt a boltokból a Pilóta keksz. A Mondelez már akkor közölte, hogy hónapokig nem lesz kapható a termék. Később azt is közölték, hogy a tartós készlethiányt a gyártókapacitásaikat érintő nehézségek, illetve az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag és csomagolóanyag-hiány együttesen okozzák.

A portál emlékeztetett arra, hogy a Pilóta kekszet az 1960-as években kezdték el gyártani, és a legenda szerint a magyar légitársaság, a Malév számára készült. 2021-ben közel 5 millió 470 ezer darab fogyott belőle. A Pilótát kezdetben a Győri Keksz győri üzemében gyártották, de már 27 éve a Mondelez székesfehérvári gyárában állítják elő.

(Fotó: Mondelez Hungária)