A Vöslauer Ausztria piacvezető márkájaként* felelősséggel tartozik a környezetért és a fenntarthatóságért.


A Vöslauer ásványvíz idén már Magyarországon is megkezdi az átállást a 100% -ban újrahasznosított PET palackokra.

A hulladékmennyiség csökkentése és az újrahasznosítás témája mindenkit érintő, kiemelten fontos terület. A Vöslauer a kulisszák mögött már évek óta azon dolgozik, hogy megoldást találjon a problémára. Míg sok országban csak az EU szigorodó műanyag-stratégiája kényszeríti rá a gyártókat a csomagolóanyagok újragondolására, a Vöslauer már mintegy 15 évvel ezelőtt intenzíven kezdett foglalkozni az újrahasznosítással és az értékes nyersanyag-műanyag felelős használatával.
Régóta célunk az, hogy jobbá váljunk - a termékeink, a palackok, a csomagolás - a címkéktől a zsugorfóliáig - folyamatosan fejlődnek" – mondja Birgit Aichinger ügyvezető igazgató. A palackok újrahasznosított műanyag-tartalma (különösen a rePET tartalom) mellett az alapanyagok takarékos felhasználása is fontos szerepet játszik.

A 100% -os rePET-palack megalkotásával valódi mérföldkőhöz érkeztünk, mely mögött rengeteg idő és fejlesztés áll. Az innovatív csomagolás, amelynek létrejötte a nagyobb fenntarthatóság iránti törekvésből indult, jól vizsgázott a kísérleti szakaszban és számos pozitív visszajelzést kapott a fogyasztóktól.

A Vöslauer számára a fenntartható, erőforrás-hatékony termelés fontos vállalati felelősség.
2018. augusztusában a Vöslauer az EU 50 környezettudatos vállalatának egyikeként hozzájárult az EU műanyag-stratégiájához, és önkéntesen elkötelezte magát az újrahasznosított anyagoknak a palackgyártásban való nagyobb felhasználása mellett. Konkrétan ez azt jelenti, hogy a jelenlegi 3,300 tonna rePET használatát 2025-re 5,500 tonnára növelik.

Az átállás Ausztriában tavaly októberben kezdődött, idén áprilistól pedig a Magyar boltok polcaira is megérkeztek az első, már 100%-ben rePET alapanyagból készült Vöslauer ásványvizes palackok.
Fontos tudni, hogy már eddig is minden egyes Vöslauer termék minimum 60%-ban rePET alapanyagból készült, 2025-ig pedig a termékpaletta egésze, minden Vöslauer palack 100% -ban újrahasznosított anyagból készül, és a vállalat 100% -os CO2-semleges lesz, mely az abszolút felső érték az egész iparág számára. Megvalósul tehát a 100%-os újrahasznosítási körforgás.