Kétmilliárd forintért fejleszti dunaharaszti bázisát a Coca-Cola HBC Magyarország, ami az ország legnagyobb tárolókapacitású élelmiszeripari létesítménye lesz.

A cég az elmúlt évek folyamatos kapacitásbővítésének köszönhetően a 28 országot átfogó cégcsoport legnagyobb exportőrévé vált, a bővítésre az egyre jelentősebb kivitel miatt van szükség.

A társaság 6500 négyzetméteres raktár építésébe kezdett dunaharaszti központjában. Az új, 12 méter magas épületben 12 ezer raklapon összesen 8,4 millió liter termék fér majd el. A mostani bővítéssel a vállalat dunaharaszti bázisa lesz a legnagyobb élelmiszeripari raktár Magyarországon. Az építkezésen összesen 450 ember dolgozik, a létesítmény várhatóan idén júniusra készülhet el.

A cég raktárkapacitása így 37 ezer négyzetméteresre – több mint öt focipályányira – nő, így összesen 33,6 millió liter készterméket tud majd tárolni. Mint írták, évente 2,5 millió raklapot mozgatnak meg évente; ha ezeket egymás után tennék, a raklapsor kétszer elérne Londonig. Azt is kiszámolták, hogy targoncáik évente 15 ezer kilométert tesznek meg a raktárban, ami 11 Budapest–Peking-út oda-vissza.