Az 1950-es évekhez képest napjainkra már kétszázszorosára emelkedett az éves műanyagtermelés a világban. A használt műanyagok bekerülve a természeti környezetbe szennyezik a tengerek és élővizek világát, és rajtuk keresztül nemcsak az állatvilágot, de az embereket is. A kidobott műanyagok egy idő után apró méretű mikro darabokra morzsolódnak, és végső soron bekerülnek az élelmiszerláncba is. Ezzel megnövelve a szív-, és érrendszeri, daganatos, allergiás megbetegedések, de akár a meddőség esélyét is.

A Frosch gyártója, a német Werner & Mertz azonban egy olyan új, szinte egyedülálló innovatív csomagolási technológiát fejlesztett ki, mely során egyáltalán nincs szükség új műanyagra. Az elmúlt években a Frosch palackok újrafelhasznált műanyagtartalma folyamatosan növekszik. A legnagyobb volumenű termékek (mint a folyékony szappanok, WC tisztítók, általános tisztítók, szórófejes palackok) már teljes egészében újrafelhasznált műanyagból készülnek. Jelenleg a flakonok 80%-át használt PET-palackból, a maradék 20%-ot a lakossági szelektív hulladékból kinyert műanyagból állítják elő egy összetett lézeres tisztítási és válogatási folyamat eredményeképpen.

                                                                                frosch

A gyártó előremutató környezetvédelmi és fenntartható gyártási törekvéseit már eddig is számtalan díjjal és kitüntetéssel jutalmazták. Az egyik legfontosabb elismerésük, hogy Európában a környezetbarát háztartási tisztítószer termékek között elsőként nyerték el a Cradle to Cradle® arany fokozatú minősítését.