Az egészséges életmód támogatása kiemelt téma a dm számára, az idei évben a 30. jubileumát ünneplő drogéria a vásárlók és a kollégák egészségének megőrzését többféle formában is segítette, és ez alkalomból egy 30 millió forintos civil pályázattal is készültek Test.Lélek.Közösség címmel.

A dm szeretne új impulzusokat adni az egészséges életmódhoz, segítséget nyújtani, felkarolni a tabutémákat és felhívni a figyelmet az új trendekre. A drogéria szortimentkompetenciájának kiemelkedő területe az egészségvédelem, polcain preventív és tüneteket enyhítő termékek is nagy számban megtalálhatók. A vevők 90 százaléka és a dolgozók 95 százaléka nő, adja magát, hogy átfogó program keretében foglalkozzanak a témával. A dm az egészségtudatosságot komplexen, a testi, szellemi és lelki aspektusokat együtt igyekezett a középpontba állítani idén, tavasszal egy egészségkamion roadshow-t is elindítottak. Emellett a kollégák számára is szűrésekkel készültek, továbbá a jubileum alkalmából egyéves egészségbiztosítási csomaggal lepték meg munkatársaikat.
A dm mindig is figyelt arra, hogy társadalmi ügyekben is aktívan részt vegyen, ezért a 30. jubileum alkalmából Test.Lélek.Közösség címmel 30 millió forintos keretösszegű pályázatot írnak ki szeptemberben civil szervezetek számára szintén a női egészség támogatásának témakörében, fókuszálva a testi, lelki egészségre, valamint a közösségek és az altruista cselekedetek erejére.
A dm hisz abban, hogy a civil szervezetek munkájukkal, törekvéseikkel óriási hatást és változást tudnak indukálni az őket körülvevő társadalmi, gazdasági és ökológiai környezet életében. Ebben a munkában kívánja támogatni őket jelen pályázat, amelynek szakmai lebonyolításában a Civil Impact Nonprofit Kft. segíti a munkát. Az egyes kategóriák nyertes projektjeinek kiválasztásához szakértő zsűrit kértek fel, akik a le­bonyolító és a pályázatot kiíró dm-mel közösen döntenek majd. A lelki egészség témakörében Al Ghaoui Hesna, riporter, író segíti a munkát, a testi egészséget célzó projektek felelőse Kádár-Papp Nóra, a Gyerünk, anyukám! mozgalom alapítója, míg a közösség­építést középpontba helyező kezdeményezések értékelését Vecsei H. Miklós színész, a POKET-közösség alapítója vállalta.


A pályázat kiírója az elmúlt években számos fontos lépést, intézkedést, folyamatot indított el annak érdekében, hogy társa­dalmunk egészségi állapotát, mentális egészségét javítsa, és egy egészségesebb világ megteremtéséhez járuljon hozzá civil szervezeti partnerségek kialakításával is. A dm-nek felelős vállalatként egyértelmű célja olyan, az egészségfejlesztéshez, az egészségügyi prevencióhoz kapcsolódó területek kiaknázása, amelyek hosszútávon hozzájárulnak elsősorban a nők egészségének támogatásához.  

A részletes pályázati kiírás e­lérhető a www.dm-egyuttegymasert.hu oldalon.

 

 (x)