Idén először lesznek jelen kiállítók Szaúd-Arábiából, a Feröer-szigetekről, Dél-Afrikából és Svédországból is.

Hamarosan megnyitja kapuit a TUTTOFOOD 2023, amelyet május 8. és május 11. között tartanak Milánóban. Az élelmiszeripari szakkiállításon és vásáron a teljes ellátási lánc képviselteti magát, ahol a legkiválóbb és fenntartható innovációkat is megismerheti a nagyközönség. A rendezvény kiváló alkalmat jelent a legjobb ágazati gyakorlatok megosztásához – olvasható az esemény sajtóközleményében.

Az első konferencia – Innováció és fenntarthatóság az élelmiszer- és vendéglátóiparban – máris lehetőséget nyújt a trendek előrejelzésére és a jövő élelmiszer- és italipari kihívásainak kezeléséhez, olasz és nemzetközi szakértők és intézmények részvételével. Köztük van a FAO (az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete), amely idén partnerként is részt a fesztiválon.

A négynapos rendezvényen 46 országból közel 2500 márka képviselteti magát, és a világ minden tájáról érkeznek a látogatók. A 2500 márka között Olaszországot követően főként, Spanyolország, Görögország, Hollandia, Románia és Németország képviselteti magát, de idén először lesznek jelen kiállítók Szaúd-Arábiából, a Feröer-szigetekről, Dél-Afrikából és Svédországból is.

Újdonság a kiállítás felépítésében a „Zöld ösvény”: egy speciális vizuális útvonal, amely az összes kiállító standjánál segít felfedezni a zöld, növényi alapú, mentes, valamint egészséges termékeket, megkönnyítve az egészségesebb, fenntartható és felelős élelmiszer-választást. Ezen a téren Észtország, Franciaország, Németország, Írország és Hollandia tartozik a legaktívabb országok közé.

A TUTTOFOOD ma már Olaszországban és külföldön is elismert mérföldkőnek számít az ágazatban. Idén több mint 150 eseményen találkozhatnak egymással az élelmiszeripar fontos szereplői. Például a Retail Plaza programjain a modern kiskereskedelemben bekövetkező változásokat elemzik a vállalatok és az iparági szakértők. Az Evolution Plaza pedig a szektor innovációit mutatja be, de nem csak a technológiai, hanem azok társadalmi-gazdasági vonatkozásait is megvizsgálva.

Naprakész információk a www.tuttofood.it, @TuttoFoodMilano oldalon találhatóak.

 

AKTUÁLIS LAPSZÁM ELÉRHETŐ ITT: