A Tesco vásárlói május 16. és június 19. között adománykuponok megvásárlásával támogathatják az Ökumenikus Segélyszervezet Kapaszkodó programját. A kasszáknál, valamint online kapható kuponok eladásából befolyt összeget a Tesco a Segélyszervezet számára ajánlja fel, akik az adományból hátrányos helyzetű hazai gyermekek fejlesztését és felzárkózását segítik.

Az elhúzódó járvány hosszú időszaka nemcsak a felnőtt lakosság számára, de a gyermekeknek is tele volt lemondásokkal, veszteségekkel. A menekültek ellátása mellett ezért az Ökumenikus Segélyszervezet továbbra is nagy hangsúlyt fektet a rászoruló gyermekek fejlesztésére, illetve felzárkózásuk elősegítésére. A Kapaszkodó program keretében országszerte 20 helyszínen több mint 3000 hátrányos helyzetű gyermek vesz részt rendszeresen közösségi és fejlesztő tevékenységekben. Gyerekek, akiknek nem lennének meg a szükséges eszközeik a tanuláshoz; akik nem járhatnának az iskolán kívüli korrepetálásra, fejlesztő foglalkozásokra. Gyerekek, akik soha nem élhetnék meg a felhőtlen nyári táborozás varázslatos élményét. Ehhez járul hozzá a Tesco, aki a Segélyszervezet stratégiai partnereként adománykuponok értékesítésével támogatja a segítő munkát.

A május 16. és június 19. között a Tesco áruházak pénztárainál és önkiszolgáló kasszáinál kapható 250 forintos, valamint a Tesco weboldalán elérhető 250, 500 és 1000 forintos kuponokból befolyt összegből az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyermekek ezreinek nyújt lehetőséget országszerte a szegénység okozta hátrányaik leküzdésére.„A Segélyszervezet hosszú távú partnereként vásárlóinkkal és kollégáinkkal közösen évek óta rendszeresen veszünk részt adománygyűjtő akciókban. Többek között az Ukrajnában zajló háború elől menekülők ellátásáért is azonnal összefogtunk, ugyanakkor mindkettőnk számára egyaránt fontos a segítségnyújtás azok számára, akik itthon szorulnak támogatásra. Ennek egyik alapvető eleme az Ökumenikus Segélyszervezet nélkülöző gyerekekért végzett munkája, akik a segélyszervezet támogatása nélkül nem indulhatnának társaikkal egyenlő esélyekkel az életben. Bízom benne, hogy az ország legnagyobb adománygyűjtő csapataként ezúttal is minél több gyermeknek adhatunk esélyt a változásra”– mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója hangsúlyozta:„A Segélyszervezet arra törekszik, hogy a gyermekek minden segítséget megkapjanak a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez. A rendszeres, személyre szabott fejlesztő foglalkozások és a nyári táborok valódi esélyt adnak a felzárkózásra. Hálásak vagyunk a Tescónak, hogy a háború elől menekülőkért végzett munkánk mellett a hazai rászoruló gyermekeket segítő tevékenységünk támogatásában is számíthatunk rájuk. Ezt az évtizedes együttműködést különösen értékessé teszi, hogy a Tesco kuponos adománygyűjtésével évről évre vásárlók százezreit képes bevonni az összefogásba.”