Az IKEA szeretné egészségesebb és fenntarthatóbb életmódra ösztönözni vásárlóit olyan élelmiszerekkel, amelyek előnyösek mind az emberekre, mind a környezetre. Azok, akik szeretik a halat, a svéd lakberendezési vállalat a SJÖRAPPORT lazacos golyók tőkehallal termékét ajánlja.

A KORVMOJ zöldséges roló, az IKEA Bisztróban kapható vegetáriánus hot dog egyik alapanyaga, amit a vásárlók mostantól haza is vihetnek és frissen, otthon készíthetnek el. Az új, vegán recept alapján készített epres fagylalttal és a szintén vegán recept alapján készült áfonya habbal az IKEA Bisztróiban találkozhatnak az édesség iránt rajongók.

A népszerű zöldséges hot dogból 2018. augusztusi bevezetése óta csaknem 5 milliót adott el az IKEA Bisztróiban világszerte, ami hatalmas előrelépés a fenntarthatóbb ételek értékesítése terén. Egy csomag KORVMOJ 10 darabot tartalmaz abból a növényi alapú rolóból, melyet a vásárlók most már jól ismernek az IKEA Bisztrójából. A többek között kelkáposztából, vörös lencséből, répából és gyömbérből készült rudak környezeti lábnyoma körülbelül hetede a klasszikus hot dognak.

 

Az IKEA hús-, csirke- és zöldséges golyó család új tagja a SJÖRAPPORT lazacos golyó tőkehallal. Az ASC-minősített lazacból, MSC-minősített tőkehal hozzáadásával készült golyókat hínár és citromfű ízesíti. Az IKEA ezzel egy újabb lépést tett a felelősen elkészített, fenntarthatóbb és megfizethető élelmiszergyártás felé.

Május végétől a soroksári és az Örs vezér téri, júniustól a budaörsi IKEA áruház bisztróiban is elérhető az epres, vegán recept alapján készített fagylalt, a krém alapja az eperpüréből készült gyümölcs, környezeti lábnyoma közel fele akkora, mint a tejtermékből készült megfelelőjének.

„Az elmúlt hónapokban szoros együttműködésben dolgoztunk a beszállítónkkal, hogy megtaláljuk a megfelelő ízű és tökéletese állagú jeges krémet. Az volt a célunk, hogy növényi alapanyagokból ugyanolyan puha, könnyű és fenséges ízű fagylaltot keverjünk ki, amilyen a népszerű tejtermék alapú jégkrémünk” – mondja Sandra Lindh, az IKEA Food Services AB kereskedelmi igazgatója.

Az IKEA ezen felül még egy újdonsággal, a vegán recept alapján készített áfonya habbal is várja a vásárlókat.