Október elsejével indult az IKEA Veled közösen elnevezésű, rászoruló gyermekek életkörülményeinek javítását célzó programja.

A vállalat összesen 15 szervezetet támogat majd, több mint 20 millió forint értékű lakberendezési termékkel, három kiválasztott szervezet összesen másfélmillió forintnyi készpénzjutalomban részesül. 2018 februárjától IKEA FAMILY klubtagok szavazhatnak arról, hogy az egyes szervezetek mekkora támogatást kapjanak. A programhoz önkéntesek jelentkezését is várja a vállalat, akik a programhoz csatlakozva maguk döntik el, mely szervezeteknek és hogyan szeretnének segíteni.

 A svéd lakberendezési vállalat ötödik alkalommal segít az ország rászoruló gyermekeinek, áruházanként öt-öt szervezetet díjaznak majd. A Veled közösen kampányra tavaly az ország minden pontjáról érkeztek jelentkezések, végül a Borsod megyei Nem Adom Fel Alapítványt és az óbudai Kerék Bölcsődét választották fődíjasnak a szavazók, a soroksári IKEA áruház munkatársai a Páneurópai Általános Iskola étkezőjét újították meg. Összesen majd 200 IKEA munkatárs segített önkéntes munkával a több mint 3000 termék összeszerelésben.

A nevezési időszakban – 2017. október 1. és 30. között – az IKEA FAMILY klubtagok a www.veledkozosen.hu weboldalon jelölhetik a programba a szervezeteket, akik közül az IKEA munkatársai választják ki a 15 döntőst.

2018 februárjában, egy hónapon keresztül az IKEA FAMILY klubtagok szavazhatnak a döntős szervezetekre, és eldönthetik, hogy melyikük mekkora támogatást kapjon. Az áruházak által kiválasztott 5-5-5 jelölt szervezetet a szavazatok megoszlását figyelembe véve az IKEA különböző mértékben támogatja majd lakberendezési termékekkel. Ezen túl áruházanként egy szervezet, melyet az IKEA munkatársai választanak ki, további félmillió forint értékű pénzbeli segítséget kap. A támogatások értéke áruházanként több mint hétmillió forint értékű bútor és szabadon felhasználható félmillió forint készpénz.

 A svéd lakberendezési vállalat minden segítő kézre számít, önkéntes munkával a program ideje alatt bárki segíthet a szervezeteknek, tavaly majd nyolcvanan tettek így. A Veled közösen weboldalán az ország egész területén 2018 februárjától várják szervezetek a jelentkezéseket azoktól, akik szakértelmükkel, kétkezi munkával vagy anyagilag szeretnének hozzájárulni a gyermekek életkörülményeinek javításához.