2019. decemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 6,7, naptárhatástól megtisztítva 6,1%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit - jelentette a KSH.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 4,7, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 8,6, az üzemanyag-kiskereskedelemben 2,6%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2019-ben a forgalom volumene –naptárhatástól megtisztított adatok alapján – 6,0%-kal volt nagyobb az előző évinél.
2019. decemberben az előző év azonos időszakához viszonyítva, naptárhatástól megtisztítva az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalmának volumene 6,1%-kal nőtt. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 4,7%-kal bővült. Az élelmiszer-kiskereskedelem 78%-át adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 4,6, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké pedig 5,0%-kal emelkedett. A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 8,6%-kal nőtt. A kiskereskedelmi forgalomból 7,1%-kal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 31%-kal emelkedett, folytatva az évek óta tartó bővülést.