A UPS Daniela Constantinescut nevezte ki a magyarországi, görögországi, romániai és szlovéniai (HUGRROSI régiója) leányvállalatainak országigazgatójává. Constantinescu székhelye Budapesten lesz, és Kim Ruymbekének, a kelet-európai régió elnökének jelent majd.

Az új vezető olyan országokban felel majd a csomagküldési műveletekért, melyek Európa leggyorsabban növekvő logisztikai piacai közé tartoznak. Fontos feladata lesz biztosítani az e-kereskedelem növekvő igényeinek kielégítését, valamint, hogy az irányítása alatt álló országok hatékonyabban kapcsolódjanak más kulcsfontosságú exportpiacokhoz mind Európában, mind világszerte.

"Szakmai életem során számos kihívást fogadtam el különböző pozíciókban, adott munkahelyemen belül és a szervezeten kívül is. Sokat dolgoztam azért, hogy »konstruktívan elégedetlen« maradjak, és soha ne higgyem el, hogy bármiben is elértem volna a tökéletességet." – mondta Daniela Constantinescu kinevezése kapcsán. – "Örömmel várom, hogy munkámmal hozzájáruljak, hogy az ezekben az országokban működő vállalkozások jobban kiaknázhassák a nemzetközi kereskedelemben rejlő lehetőségeket. Az intelligens, világszintű logisztikai hálózatunk különösen a kis- és középvállalkozások számára jelent könnyebb hozzáférést a globális piacokhoz és a fenntartható üzleti növekedéshez."

A szakember több mint 20 éves pénzügyi és számviteli tapasztalattal rendelkezik. A UPS-nél 2007-ben kezdett dolgozni, a cég román leányvállalatának pénzügyi és számviteli vezetőjeként, majd később több más vezetői pozíciót is betöltött. Korábban másfél évig Magyarországon is felelt a vállalat pénzügyi működéséért.

Magyarország és a régió fontos szerepet játszik a UPS intenzív globális növekedési stratégiájában. A vállalat a közelmúltban több jelentős beruházást hajtott végre egészségügyi üzletágában az országban, gyorsabb szállítási időt és nagyobb rugalmasságot kínálva ügyfeleinek a meglévő és új egészségügyi piacokon. Emellett a cég megújította és kibővítette az időérzékeny, nagy értékű termékek szállítására szolgáló UPS® Premier szolgáltatási portfólióját is Magyarországon, amely mostantól három rugalmassági szintet kínál, hogy megfeleljen a különböző iparágakban tevékenykedő ügyfelek egyedi igényeinek.