Magyarországon soha nem látott, 10% feletti infláció sújtja a gazdaságot és még érvényben vannak a hatósági árak bizonyos élelmiszerek és üzemanyagok terén. Az áremelkedések mértékének érzete viszont ennél sokkal magasabb. Az online élelmiszer vásárlás forradalmasítója, a Kifli.hu most tanácsokkal segíti a fogyasztókat, hogyan spórolhatnak az online vásárlással a jelenlegi nehéz időkben.

1. Tervezhetőség: nincs többé impulzív vásárlás

Mindenki járt már úgy, hogy csak tejfölért ugrott be a boltba, de végül egy kaktuszt, egy fürdőszobai kilépőt és három zacskó krumpliszirmot is vett. Emberek vagyunk, és amit meglátunk, azt megkívánjuk. Ezt hívják impulzív vásárlásnak. Tudatosan megtervezett bevásárlás és folyamatosan ellenőrzött online kosár mellett ez egyszerűen nem fordulhat elő. A különbség már egy hónap után is látszani fog a bankszámlán, vagy a pénztárca vastagságán.

Egy átlagos családi bevásárlásnál ez az extra összeg akár 3000 forintnál is több lehet, de ezzel az összeggel számolva is, heti két bevásárlás esetén havi 24.000 forint spórolható meg, ami éves szinten 288.000 forint megtakarítást jelent.

2. Keresd az ajánlatokat és a saját márkás termékeket!

Alkalmazkodva a jogi szabályozásokhoz, a kifli.hu is változtatott a weboldal struktúráján. Az alacsonyabb árú termékeket ezután a NAGYSZERŰ AJÁNLATOK menüpont alatt találja meg a vásárló. A könnyebb felismerhetőség miatt egy vörös láng ikon is jelöli a kategória termékeit. Itt a kiváló ár-érték arányú sajátmárkás termékek mellett más, vásárlói népszerűség alapján bekerülő termékek sorakoznak, érdemes gyakran visszatérni a kategóriára. A Kifli saját márkái, mint a Dacello, Moddia, Miil, Ubomi, Pappudio is kiváló ár-érték arányt képviselnek a papírárutól a tejterméken át a csemegepultig. 

3. Ne költs üzemanyagra

A jelenlegi és a közeljövőben várható üzemanyagárak mellett a spórolás egyik legegyszerűbb módja, ha csak a legszükségesebb esetben használjuk az autónkat. A bevásárlás egyáltalán nem ide tartozik, hiszen azt más is elhozhatja nekünk. És amikor egy futárautóba 13-14 bevásárlás is befér, akkor még a környezetünkért is sokat teszünk, hiszen egy autó karbonlábnyoma lefedi az egész túrát.

4. Nagyobb bevásárlás az ingyenes kiszállításért!

Előre gondolkodni és tervezetten bevásárolni nem csak azért hasznos, mert kevésbé impulzívan választjuk ki a termékeket, hanem a szállítási költségeket is megtakaríthatjuk. A Kiflinél minden 18001 forint feletti bevásárlás ingyen kerül kiszállításra. Okosan tervezve a bevásárlást ez is komoly spórolási lehetőség, ha éves szinten számoljuk. A különböző vásárlói klubokhoz való csatlakozás pedig további kedvezményekkel járhat. A kisgyermekes családok igényeire kialakított Kiflicske klubtagsággal is számos olyan kedvezmény jár, ami pénzt tart a konyhán, hiszen minden elköltött 20.000 forint után 1000 forintnak megfelelő kredit kerül jóváírásra. Heti két 20.000 forintos vásárlással számolva ez több, mint évi 100.000 forint.

5. Aki időt takarít meg, pénzt is spórol

Az idő pénz. A vásárlással, a boltba utazással töltött idő pedig kincset ér. Egy fárasztó nap után a pihenés, a szórakozás esik jól, nem a sorban állás. Ez a kényelem egyáltalán nem luxus, pláne, ha arra gondolunk, hogy a felszabadult extra időben akár pénzt is kereshetünk. Ha heti 2 bevásárlásra 90-90 percet számolunk, az havi 12 óra. Ez egy átlagosnak mondható 2000 forintos órabérrel számolva további havi 24.000 forintot jelent, ami egy normálisnak számító bevásárlás kosárértéke. De a parkban pihenéssel, családdal, hobbival töltött idő felbecsülhetetlen értékű. Így a spórolás mértéke csillagászati összeget jelent.