Súlyos élelmiszer-biztonsági hiányosságok miatt felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy peresztegi húsbolt és a hozzá kapcsolódó üzem működését, valamint elrendelte több mint kilenc és fél tonna élelmiszer megsemmisítését - közölte a Nébih szerdán az MTI-vel.

    A Nébih ellenőrei a hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették a cég kereskedelmi és előállítói tevékenységét és termékvisszahívásra kötelezték a vállalkozót. Az üzletből Győr-Moson-Sopron megyei és a környező megyékben található üzletekbe szállítottak termékeket. Milliós nagyságrendű bírság kiszabása várható.
    A tájékoztatás szerint az előző héten végzett ellenőrzés során azt tapasztalták, hogy a bolt és az előállító üzem leromlott műszaki és higiéniai állapotban volt. ,
    Az üzem és a bolt túlzsúfolt volt, a szabadban is résztevékenységeket végeztek.
    A hűtőterekben a csomagolt és csomagolatlan, félkész- és késztermékeket szabálytalanul egy légtérben tárolták. A pácolós hűtőkamrában az ajtókeret levált, a padozat sérült volt, az ott tárolt élelmiszeren egérrágás nyomait és egérürüléket találtak az ellenőrök.

    A bolt és az üzem nem rendelkezett állati eredetű hulladék tárolására alkalmas hulladéktárolóval, az előállításkor keletkezett selejtet, valamint a kereskedelmi egységekből származó visszárut elkülönítés és jelölés nélkül, egyéb felhasználásra szánt élelmiszerekkel együtt tárolták.
   

 

(MTI)