Már itthon is elérhető a 100%-ban növényi alapú sajthelyettesítő görög márka kibővült választéka.

Széles, növényi alapú, tej-, glutén- és tartósítószermentes termékportfólióval kínál változatos alternatívát a Violife nem csupán a vegán fogyasztóknak, hanem mindenkinek, aki színesítené étrendjét, csökkentené az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását, de nem szeretne lemondani a sajtos ételek élményéről. Az Upfieldhez tartozó márka nyolcféle termékből álló kínálata május közepétől országszerte számos hiper- és szupermarketben elérhető hazánkban is.

A magyarországi üzletekben is széles körben elérhetővé váltak a Violife termékei. A márkát több mint 30 évvel ez előtt három barát hívta életre: mivel a hagyományos görög étrendben több mint száz napon keresztül nem fogyasztanak állati eredetű ételt, adta magát a lehetőség – a 90-es évek elején pedig megalkották az ízletes sajtalternatívát.

A Violife márka küldetése, hogy megfelelő alternatívát nyújtson azon fogyasztók számára, akik egészségügyi, etikai, környezetvédelmi vagy más okok miatt nem fogyasztanak állati eredetű ételeket, illetve akik szeretnék változatossá tenni fogásaikat. A Violife sajthelyettesítői nem tartalmaznak tejet, tejterméket, tartósítószert, laktózt, glutént, dióféléket és szóját sem, így a legtöbb speciális étrendbe beilleszthetők. „A 100%-ban növényi alapú készítményeink mindenkinek szólnak, köztük azoknak is, akik aggódnak a tejtermékek akár a környezetre gyakorolt hatása, akár az állatjóléti aspektusai miatt és vagy ezért, vagy egészségügyi megfontolásból igyekeznek csökkenteni étrendjükben az állati eredetű élelmiszerek arányát" – mondta Vincze Renáta, az Upfield regionális marketing igazgatója.

A márka Magyarországon a kiskereskedelmi forgalomban egy nyolc termékből álló, változatos portfólióval újul meg és válik hangsúlyosabbá. A kínálatban megtalálható a tömbös kiszerelésű Violife Gouda, az Original, a Füstölt és a Mozzarella ízesítésű, valamint a Görög Fehér termék, szeletelt változatban a Gouda és Cheddar ízesítés, illetve a kenhető Creamy Original készítmény. A Violife termékek szűkebb portfóliója korábban csak limitáltan volt elérhető, május közepétől azonban bővül a disztribúció – a márka sajthelyettesítői országszerte kaphatóak többek között a Spar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi, CBA és a Metro üzleteiben, a Kifli.hu webshopjában, valamint nagyobb kiszerelésben is kaphatóak a HORECA szektor képviselői számára.