A BioTechUSA-cégcsoport tizenötmillió forint értékű támogatásban részesítette az Országos Mozgásszervi Intézet Rehabilitációs Kórházát, melynek keretében 1500 doboz vitamin- és ásványi anyag készítményt és mintegy 1000 darab fehérjeitalt ajánlottak fel a dolgozóknak, valamint a rehabilitáció folyamatában alkalmazható eszközöket vásároltak a betegek és a szakemberek számára. Az intézmény ugyanis komplex orvosi rehabilitációt végző centrum, mely ortopédiai és sebészeti aktív ellátást is nyújt, valamint öt területen rehabilitációs fekvőbeteg ellátást biztosít összesen 422 ágyon.

Magyar tulajdonú vállalatként a hazai egészségügyért

A BioTechUSA-cégcsoport társadalmi felelősségvállalási programja során a támogatottak igényeinek maximális figyelembevételével készpénzt, eszközöket és termékeket adományoznak nagy volumenben. Eddig több mint 25 civil szervezetet, kórházat és alapítványt támogattak több mint 150 millió forint összértékben és csaknem 40 000 doboz terméket adományoztak. A program legfontosabb pillére a hazai egészségügyi intézmények és különböző egészségügyi célok támogatása. A vállalat folyamatosan keresi azokat az értékteremtési lehetőségeket, amikor nemcsak adhat, de társadalmi párbeszédet is kezdeményezhet.

Középpontban a tudatos életmód

A márka küldetése, hogy világszerte milliókat motiváljon egy egészségesebb, tudatosabb, sportosabb életre, melyben a BioTechUSA termékeivel és szaktanácsadással a megfelelő partner. Két éve startolt el a szakértők által összeállított Lifestyle Program, mely számos országban eddig többszázezer fogyasztónál bizonyított. Az életmódváltást segítő digitális szolgáltatás egyedülálló módon, 48 perszónára lebontva állít össze személyre szabott edzés- és étkezési tervet, valamint optimális étrendkiegészítő csomagot. Fontosnak érzik, hogy a több mint 20 éve felhalmozott sporttáplálkozási tudást átadják, hiszen ez nemcsak kötelességük, de felelősségük is. Kiemelt feladatuknak tartják az edukációt és a társadalmi párbeszédet, ezért a BioTechUSA-cégcsoport üzleteiben személyesen is és az online térben is professzionális szaktanácsadással segítik vásárlóikat életmódváltásukban, valamint sportteljesítményük növelésében. Hasonló céllal indították el az ingyenesen elérhető “Szakértő válaszol” szolgáltatásukat, amivel közvetlen válaszokkal szolgálnak a fogyasztóik körében felmerült kérdésekre, legyen szó edzésről, táplálkozásról, gyógytorna-rehabilitációról, várandósságról, egészségmegőrzésről, dietetikáról, testépítésről, funkcionális és állóképességi edzésről vagy éppen sportpszichológiáról.

A rossz mozdulatból, helytelen testtartásból, túlterhelésből származó sérülések a tudatos életmódot folytatók és a sportolók számára sem ismeretlenek. Ezért a BioTechUSA aktív kommunikációt folytat ebben a témában is, gyógytorna és sportrehabilitációs szakértő segítségével. A rehabilitáció egy sokrétű folyamat, melyben nagy szerepe van a gyógytornának és a sportterápiának.

Étrendkiegészítők a dolgozóknak, sporteszközök a betegeknek

A cégcsoport ezúttal az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetnek adományozott tizenötmillió forint értékben, ahol agy- és gerincvelősérült, amputált, stroke-on átesett betegek és egyéb súlyos sérültek orvosi rehabilitációját végzik összesen tizenkét különböző osztályon. 1500 doboz vitaminból és ásványi anyagból, valamint mintegy 1000 darab fehérjeitalból álló termékadománnyal támogatják az ott dolgozókat, emellett pedig a betegek rehabilitációjához szükséges sporteszközök beszerzéséhez járultak hozzá.

Az adomány keretein belül beszerzett eszközök nagymértékben hozzájárulnak a betegek mindennapi ellátásához, mozgásterápiájához, segítve ezzel gyógyulásukat, és megkönnyíti a kollégák munkáját. Továbbá hozzájárulnak a pihenésükhöz, regenerációjukhoz a mindennapi terápiák utáni pihenőidő során. Ezzel a beszerzéssel biztosítani tudják a fekvőbeteg ellátó minden osztály számára igényeikhez alkalmazkodó erősítő és fejlesztő eszközöket.

Az átadáson a BioTechUSA-cégcsoport részéről Lévai Balázs kereskedelmi igazgató, társtulajdonos, Dr. Pintér Dániel Gergő vállalati kommunikációs és CSR vezető és Kiss Jenő testépítő, a felelősségvállalási program nagykövete vettek részt, az Intézetet pedig Emberné Heitler Andrea ápolási igazgató, Sarkai Attila, az Orvosi Rehabilitációért Alapítvány elnöke és dr. Cserháti Péter, az OMINT-OORI orvos-igazgatója képviselte.

„Az Országos Mozgásszervi Intézet-OORI szakemberei arra hivatottak, hogy a hozzánk forduló sérült emberek a lehető legjobb körülmények között a lehető legtöbb támogatást megkapva gyógyulhassanak, hogy ismét önállóan és tevékenyen élhessék megszokott életüket. Intézményünk csodálatos természeti környezetben és európai színvonalú épületben valósítja meg a komplex orvosi rehabilitációt. A világjárvány magyarországi kezdete óta immár több mint két éve Intézetünk is részt vesz a COVID 19 fertőzött betegek ellátásában. Kórházi oltópontunkon közel 30.000 Covid-19 elleni védőoltást adtunk be. A járvány elleni védekezésben számtalan olyan feladattal kellett megbirkóznia közösségünknek, mely az Intézet alaptevékenységének nem képezi mindennapi részét. Kollégáink egy olyan helyzetben teljesítettek maximális odaadással és szakmaisággal, mely teljesen más hozzáállást, protokollt és dinamikát kívánt meg tőlük, amely az akut ellátást nem végző kórházak számára nem hétköznapi feladat. Ezután a megfeszített időszak után, amely a mai napig érezteti hatását, a mostani adomány segíti kollégáinkat a betegellátás szintjén jelentkező eszközhiány pótlására, a terhelés és túlterhelés következtében jelentkező mozgásszervi panaszaink enyhítésére és a regenerációra.” – mondta dr. Cserháti Péter, az OMINT-OORI orvos-igazgatója.

Támogatni azokat, akik vigyáznak ránk

„A hazai egészségügyi rendszer támogatása során igyekszünk megtalálni azokat a komplex megoldásokat, melyek nem kizárólag a kórházakban dolgozók munkáját, az orvosok, szakápolók immunvédelmét és a betegek felépülését segítik, de figyelembe veszik az intézmények felszereltségét és az emberek egészségműveltségének általános szintjét is. Éppen ezért társadalmi felelősségvállalási programunk során nemcsak termékadományokban gondolkozunk, hanem igyekszünk felszerelni is a kiválasztott intézményeket nélkülözhetetlen diagnosztikai vagy éppen terápiás eszközökkel. Külső kommunikációnk során pedig nagy hangsúlyt fektetünk a tudásátadásra, az egészségmegőrzéssel kapcsolatos információk közérthető, a hétköznapokban könnyen alkalmazható átadására.” – indokolta a támogatást Dr. Pintér Dániel Gergő, a vállalat kommunikációs és CSR vezetője.

Lévai Balázs kereskedelmi igazgató, társtulajdonos elmondta: „Testvéremmel, Lévai Bálint vezérigazgatóval őszintén hisszük, hogy az egészség a legnagyobb kincs a világon. Küldetésünk nem lehetne sikeres az egészségügyi intézmények elkötelezett munkája nélkül, így kötelességünknek érezzük, hogy vigyázzunk azokra, akik vigyáznak ránk és folyamatosan a gyógyulásunkért dolgoznak. A magyar orvosok és szakápolók kemény munkát végeznek, éppen ezért nagyon fontos, hogy talpon tudjanak maradni és másokat is talpra állíthassanak, a mozgás öröme pedig megilleti a mozgásukban korlátozottakat is.”