A P&G újabb nagymértékű beruházást jelentett be az újrahasznosítás és hasznos újrafelhasználás területén, amelynek eredményeképpen 2020-ra a gyártási- és ipari hulladék-kibocsátás teljes mértékben megszűnik a vállalat termelőüzemeinek globális hálózatában.

A hulladékgazdálkodási terv utolsó lépéseinek köszönhetően 650.000 tonna hulladék feldolgozásától mentesülnek a lerakók globálisan. A P&G mindkét magyarországi gyára már most is gyártási- és ipari hulladék termelése nélkül üzemel.

Amióta a P&G 2007-ben külön minősítési rendszert vezetett be a gyártási- és ipari hulladék termelés nélkül üzemelő gyárai számára („Zero Manufacturing Wast to Landfill”), azok 56%-a teljesítette az ezzel kapcsolatos elvárásokat, a 2020-as cél elérése érdekében pedig négy éves tervet dolgozott ki a vállalat. Ez a vállalás 650.000 tonna hulladék megszüntetését, újbóli felhasználását jelenti. Ennyi, azaz hozzávetőlegesen 350.000 közepes méretű autó súlyának megfelelő hulladék terhelné a lerakókat a vállalat fenntarthatósági tervei nélkül.

„A fenntarthatósággal kapcsolatos elképzeléseink változatlanok. Az ilyen és ehhez hasonló kötelezettségvállalásokkal saját magunkat ösztönözzük, hogy minél többre legyünk képesek és természetesen mindezt kevesebb hulladék-kibocsátással tegyük.” – mondta Shailesh Jejurikar, a vállalati fenntarthatóság vezető támogatója, a textilápolási iparág elnöke. – „2010 óta azon dolgozunk, hogy gyártási, ipari és fogyasztói hulladék termelése nélkül működjünk. Jelenlegi vállalásunkkal és bejelentésünkkel egy újabb nagy lépést teszünk egy hosszú távú terv megvalósítása felé.”

A P&G hulladékgazdálkodási céljainak elérése érdekében garantálja, hogy minden beérkező alapanyagot:

-          termékei előállításához használ,
-          a vállalaton belül újrahasznosít, ahol ez lehetséges, vagy
-          partnerein keresztül alternatív módokon használ fel újra.

Mindkét magyarországi P&G gyár (a női higiénés termékeket gyártó egység Csömörön és a babaápolási termékeket előállító üzem Gyöngyösön) már elnyerte a „Zero Manufacturing Waste to Landfill” minősítést.