Olyan organikus port fejlesztettek, amely 26 napig képes megőrizni a gyümölcs állagát.

Ahogy az élelmiszer pazarlás és a környezetvédelem egyre gyakoribb szereplője a híreknek, a fogyasztók egyre nagyobb mértékben keresik az egészségesebb, környezetkímélőbb módokat, a friss élelmiszerek beszerzésekor.

Egy lehetséges megoldásként a Grow Green Industries INC kifejlesztette az eatFresh-FC™ port, mellyel majdnem egy hónapig képesek megőrizni a zöldségek és gyümölcsök a textrúrát az ízüket és színüket, jócskán meghosszabbítva így a termék eltarthatósági idejét. por

Az Egyesült Államokban a szerves hulladék a második legnagyobb összetevője a hulladéklerakóknak, amely a legnagyobb forrása a metán kibocsátásnak az ENSZ környezetvédelmi programja /UNEP/ szerint. AZ eatFresh-FC ™  egy szerves oldatból álló por, melyet ha a zöldségre vagy a gyümölcsre teszünk, az ugyanúgy fog kinézni a 26. napon, mint a felszeletelés napján.