A Nestlé bejelentette, hogy 2018 végéig további 10% -kal fogja csökkenteni az átlagos cukortartalmat reggeli gabonapehely termékeiben.

Ezeket a változásokat a termékek összetételének megváltoztatásával, és az alacsonyabb cukortartalmú változatok részarányának növelésével éri el. A vállalat a cukorcsökkentés folyamatos programjának részeként hajtja végre a mostani változtatásokat.

"A fogyasztók egészségesebb és finomabb gabonafélékkel való ellátása az egyik legfontosabb prioritásunk, és eltökélt szándékunk, hogy mindenki számára jobbá tesszük a reggelit" - nyilatkozta Gharry Eccles, a Cereal Partners Worldwide regionális alelnöke.

Az év végéig pedig, a gabonafélék mesterséges aromák és szinezék-mentesek lesznek a teljes termékportfólióban.

2010 óta a Nestlé már 15% -kal csökkentette a gabonapelyhek átlagos cukortartalmát. 2016-ban az Egyesült Királyságban és Írországban reggeli termékeik további 3 600 tonna teljes gabonát tartalmaztak a 2003-as szinthez képest.