Megnyitotta eddigi legmodernebb FFB – Fornetti Food and Beverage látványpékségét az idén húszéves születésnapját ünneplő Fornetti.

A Budapesten, az Oktogon téren található üzlet a nemzetközi trendeknek megfelelő, kibővült kínálattal, megújult, fiatalos arculattal és önkiszolgáló rendszerrel várja a vásárlókat. Hamarosan újabb FFB látványpékség szaküzletek nyílnak a fővárosban és vidéken egyaránt; a bolttípust emellett a külföldi piacain is meghonosítaná a Fornetti, amely az elmúlt két évben számos új országban jelent meg a termékeivel.

A Fornetti innovációs törekvéseit és állandósult sikerességét jelzi, hogy a legújabb üzletet az Aryzta Csoport legmagasabb szinten jelezett menedzserei közül Dermot Murphy, az Aryzta Csoport európai operációs vezérigazgatója avatta fel.

„Az Aryzta Csoport régiós és európai fejlesztéseinek kulcsszereplője a Fornetti, amely az elmúlt két évben új piacokon is megjelent, így Lengyelországban, Görögországan és Ausztriában” - mondta Dermot Murphy az Oktogonon található FFB – Fornetti Food and Beverage – üzletének hétfői megnyitóján. Elmondása szerint a következő időszakban a Fornetti helyi vezetésével fejlesztik tovább az üzleti modellt annak érdekében, hogy a cég tovább bővülhessen piacain. A nemzetközi terjeszkedésben jelentős szerepet szánnak a Fornetti zászlóshajó üzlettípusának, az FFB-nek.

„Ez az új üzlettípus lesz a nyugat-európai terjeszkedés zászlóshajója is, a tervek szerint 2020-ig 35 FFB üzletet nyitunk meg a régióban és Magyarországon, főként frekventált belvárosi helyszíneken, sétálóutcákban, pályaudvarok környékén” – jelentette ki Bánhidi Attila, a Fornetti Kft. kereskedelmi és marketing igazgatója, az Aryzta Csoport közép és kelet-európai kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: tavaly áprilisban nyitották meg az első FFB-üzletet a budapesti Ferenciek terén, az azóta eltelt időszak tapasztalatai kifejezetten pozitívak, a fogyasztók nagyon megszerették az újfajta bolttípust és a korábbinál szélesebb kínálatot is. Az FFB-üzleteket naponta több mint 1500-an keresik fel, és már csak azért is sokan visszatérnek, mert az önkiszolgáló rendszer sokkal gördülékenyebbé teszi a vásárlást.