A szőlőfelvásárlási árakról és szerződésekről szakmai megbeszélések kezdődnek a Földművelésügyi Minisztérium (FM), valamint a Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége (MSZBSZ) között, hogy a következő borpiaci évben már professzionális eljárásrendben folyhasson a szüreti készülődés - közölte az FM pénteken az MTI-vel.

    A szaktárca arról tájékoztatott, hogy az MSZBSZ elnöksége és elnöke Fazekas Sándor miniszterrel folytatott megbeszélést, amelyen elhangzott, hogy az érdekképviselet számára kiemelkedő jelentőségű témákat szeretnék rendszeres szakmai fórumokon az ágazati döntéshozatal részévé tenni. 

    Kiss István MSZBSZ-elnök az egyeztetésen kitért a többutas élelmiszeripari csomagolás alkalmazására, mivel az nem csupán környezetvédelmi, hanem gazdasági kérdés is - írták. A témában induló szakmai munka révén az év végére elkészül a borágazatot érintő hatástanulmány - tette hozzá az FM.
    Fazekas Sándor jelezte, hogy a szőlőtermelők képzésének integrációja kapcsán is számít az MSZBSZ javaslataira - áll a közleményben.
    Az MSZBSZ tagsága adja a teljes hazai borforgalom 60-65 százalékát, ezzel a legnagyobb borpiaci szereplő. A szervezet  professzionális piaci információkat és elemzéseket szolgáltat tagjainak a piacra jutás támogatására.

 

 

mti