3,2 milliárd forint értékű beruházásban közel a duplájára növeli termelési kapacitását a Béres Gyógyszergyár.

Az egyedi kormánydöntés keretében kapott 50%-os állami támogatással megvalósuló beruházás a Béres termékek iránt egyre növekvő hazai és exportkereslet kielégítése érdekében, valamint a termelési kapacitások bővítése miatt vált szükségessé. A szeptember 21-ei avatáson ünnepi beszédet mondott Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke.

A szolnoki gyár fejlesztése jelzésértékű: a Béres Gyógyszergyár készítményei értékesítésének növelését, valamint új egészségvédő termékek fejlesztését és piaci bevezetését tekinti központi stratégiai feladatának. Az elmúlt több mint két évtizedben a Béres Gyógyszergyár szolnoki üzemében, a jelenlegi beruházást is figyelembe véve, 7 milliárd forint értékben történt ingatlan-, gép- és eszközfejlesztés, energia-megtakarítási és környezetvédelmi beruházás, valamint egy integrált vállalatirányítási rendszert is bevezettek. A korábbi fejlesztések önerőből valósultak meg, 296 millió forint hazai és uniós pályázati forrásokkal kiegészülve. A jelenlegi, 3,2 milliárd forint értékű beruházással a teljes egészében GMP minősítésű gyártóterület nagysága eléri a 3.700 m2-t, a gyártási kapacitás közel duplájára növekszik, a raktározási kapacitás 40%-kal bővült.

A szolnoki gyárban előállított termékek több mint kétharmada gyógyszerkészítmény, negyede étrend-kiegészítő, a többi pedig speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer. A legszigorúbb szabályok természetesen a gyógyszerekre vonatkoznak, ám a Béres ugyanazzal a precizitással, gyártási és minőség-ellenőrzési körülmények között készíti a gyógyszernek nem minősülő termékeit is. A hazai és a nemzetközi jogszabályoknak való teljes megfelelés, a gyártási körülmények, az alkalmazott gyártástechnológiák, a tárolási és analitikai feltételek, módszerek, valamint ezek folyamatos fejlesztése a biztosíték arra, hogy a Béres Gyógyszergyár készítményei tökéletes minőségben készüljenek a szolnoki gyárban.

A Béres Gyógyszergyár alapadatai, 2016

Tevékenység: Gyógyszerek fejlesztése, gyártása, piacosítása, forgalmazása
Tulajdonosi háttér: A Béres Gyógyszergyár 100 %-os magyar, a Béres család tulajdonában
lévő vállalat, s mint ilyen, a legnagyobb a magyarországi gyógyszergyártási piacon.
Termékek: Egészségvédő és gyógyító készítmények
100-féle készítmény, 230 kiszerelés
Alkalmazottak: 340 fő.
Szolnok – 219 fő,   Budapest – 104 fő,   Miskolc – 17 fő.
Árbevétel: 10,075 milliárd Ft. Belföld 8,19 milliárd Ft, export 1,89 milliárd Ft.
Külpiacok: Saját képviselet: Románia, Ukrajna,
Egyéb: elsődlegesen Európa, Ázsia