A kihívásokkal tűzdelt időkben a magyar gazdáknak helyt kell állniuk, és ebben a közegben kell meghoznia a magyar kormánynak azokat a szakpolitikai intézkedéseket, amelyek elősegítik az ágazat megerősítését és fejlődési pályára állítják a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart – idézte az Országházban megrendezett "Érték és Minőség Nagydíj Pályázat" ünnepélyes eredményhirdetésén felszólaló Farkas Sándort, az Agrárminisztérium miniszterhelyettesét a kormányzati közlemény.
Farkas Sándor szerint az élelmiszeripar jövője nagymértékben múlik azon, hogy mennyire leszünk képesek minél nagyobb feldolgozottságú termékeket előállítani. A kormány felismerte ennek súlyát és történelmi lépésre szánta el magát, amikor a 2027-ig tartó uniós költségvetési ciklus forrásaihoz eddig nem látott mértékű, 80 százalékos nemzeti kiegészítő finanszírozást biztosított.
A miniszterhelyettes kiemelte, az agrárium ma az egyik leginnovatívabb ágazat. Ezt szolgálják a legmodernebb technológiák, amelyek segítségével képesek az agráriumban működő vállalkozások, gazdálkodók nemcsak a legjobb minőséget előállítani, hanem a hagyományos, magyar ízeket és vonásokat is megőrizni.
Megmaradásunk záloga, ha hűek maradunk nemzetünkhöz, hagyományainkhoz és értékeinkhez – jelentette ki a miniszterhelyettes, hozzáfűzve: az elmúlt években a magyar termékek és szolgáltatások ismét egyre népszerűbbek és egyre nagyobb irántuk az igény, a minőség pedig keresett a fogyasztók körében.
Hozzátette: „ma azokat a vállalkozásokat ünnepeljük, amelyek teljesítményükkel és értékközpontú szemléletükkel kiemelkednek versenytársaik közül”.
Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Titkárság
Idén hetedik alkalommal adták át az „Érték és Minőség Nagydíj Pályázat” kitüntetéseit. A védjegyhasználatot és a kitüntetést 32 pályázó, köztük egy határon túli vállalkozás érdemelte ki. Idén is a mezőgazdasághoz kötődő termékek alkották a legnépesebb díjazotti csoportot.
(Fruitveb)