A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) júniusban ünnepli alapításának 30. évfordulóját. Az eltelt három évtized alatt nemzetközi mércével mérve is modern csomagolóipar jött létre Magyarországon, ahol a multinacionális és külföldi tulajdonú csomagolóipari társaságok mellett eredményesen működő családi tulajdonú társaságok is felnövekedtek.

A hazai csomagolóipar a koronavírus idején is bizonyította felkészültségét, zökkenőmentesen hozzájárult az élelmiszer- és gyógyszerellátás zavartalan fenntartásához. Ezért az áldozatos munkáért a csomagolóiparban dolgozó kollégáknak is köszönettel tartozunk.

A csomagolóipar a hazai GDP 1,5%-át adja, termelésének több mint felét fejlett exportpiacokon értékesíti. Rendszeresen jelen van az európai, illetve nemzetközi szinten magasan jegyzett szakkiállításokon. A csomagolási szakma méltán elismert tervezői az utóbbi évtizedekben 115 csomagolási világdíjat érdemeltek ki kreativitásukkal.

A 65 tagot számláló CSAOSZ érdekképviseleti szervezetként a szakterületet érintő gazdasági szabályozók alakításában szakmailag felkészült álláspontjával úgy segíti a jogalkotókat, hogy a tagvállalatai versenyképességének megtartását, javítását tartja mindig szem előtt.