Milyen kávéfogyasztók a magyarok? Milyen innovációk jellemzők a kávégyártásra? Milyen fejlesztéseken megy át egy új kávétermék a végső íz eléréséhez? A legújabb innovációkról kérdeztük Papi Orsolyát, a Jacobs Douwe Egberts marketing munkatársát.
Milyen kávéfogyasztók a magyarok? Milyen innovációk jellemzők a kávégyártásra? Milyen fejlesztéseken megy át egy új kávétermék a végső íz eléréséhez? A legújabb innovációkról kérdeztük Papi Orsolyát, a Jacobs Douwe Egberts marketing munkatársát.
Magyarországon a kávéfogyasztás nagy népszerűségnek örvend. Nem csoda, hogy a trendekkel és a fogyasztói igényekkel együtt a kávékínálat is változik és folyamatosan innovációkkal lépnek elő a forgalmazók.
Kutatások is bizonyítják, nem csupán gyakorlati tapasztalat az, hogy általában a nők a fogyasztás motorjai egy családban, a nőknek pozitívabb a viszonyuk a vásárláshoz, mint a férfiaknak, hamarabb felfigyelnek az újdonságokra, a termékfejlesztésekre.
A Veresi paradicsom olyan új termékkel rukkolt elő, amely elmondásuk szerint a hagyományos rágcsálnivalókkal fog versenyezni. A cég csúcsterméke a Cukorfalat, ez a rendkívül édes snack-paradicsom. Tavaly beválasztották őket a világ 100 legjobb kertészete közé. Márkus Zsolt ügyvezetővel beszélgettünk a paradicsompiac trendjeiről, a zöldség-márkaépítés nehézségeiről és a régi berögződésekkel való harcról.
Bővebben: Itthon kevésbé szokás zöldséget márkázni - Márkus Zsolt, Veresi paradicsom
A kutatás-fejlesztés és innováció által vezérelt iparágak Magyarországon is követik a nemzetközi és a fogyasztók által diktált trendeket.