A vártnál kevésbé nőtt novemberben a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau szerdai jelentése alapján.

    Novemberben szezonális és naptári kiigazítással 0,3 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban az előző havihoz képest, és 18,2 százalékkal az egy évvel korábbihoz képest. Novemberre a piac 0,8 százalékos növekedést várt havi bázison.
    A novemberi a kiskereskedelmi forgalom már sorban a negyedik havi növekedése volt. Számos kiskereskedelmi üzlet az ünnepi bevásárlások előrehozott megkezdéséről számolt be.
    A bevétel elsősorban az építőanyagokat és kerti cikkeket forgalmazóknál, az élelmiszer- és italüzleteknél, benzinkutaknál, ruhaüzleteknél, sportfelszereléseknél, hobbi cikkeknél és éttermeknél ment feljebb.
    Októberben 1,8 százalék volt a növekedés havi, és 16,3 százalék éves bázison.
    A szeptemberől novemberig tartó három hónap kiskereskedelmi forgalma az előző három hónaphoz, június-augusztushoz képest 2,3 százalékkal nőtt, 2020 szeptember-novemberéhez képest pedig 16,2 százalékkal.

 

mti