Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) napi 5 darab gyümölcs és zöldség fogyasztását javasolja. A szervezet szerint minél változatosabb, annál jobb, hiszen minden típus más-más tápanyagot biztosít szervezetünk számára. Ezt a célt tartva szem előtt és a prémium termékek piacát megcélozva egy extremadurai vállalat újdonságként olyan csomagokat vezetett be, amelyek 5 szezonális terméket tartalmaznak: például szilvát, nektarint, lapos őszibarackot és körtét.

„Ezt a formátumot a nagykereskedőknek és különösen a delikáteszeknek szánjuk. Jelenleg Spanyolországban, valamint Németországban, Franciaországban, Svájcban és Szingapúrban árusítjuk” – mondta María González, a Badajozban található Alange Fruits kereskedelmi osztályának munkatársa, amely a csonthéjas gyümölcsök és a körte termesztésének központja.
„Azért találtuk ki ezt az egyedülálló koncepciót, hogy a napi 5 darab gyümölcs elfogyasztását népszerűsítsük” – közölte. „Nem egyszerű a feladat, hiszen a gyümölcsök előválogatása után kézzel készítjük el a csomagokat, hogy a lehető leghomogénebb legyen a végeredmény” – tette hozzá. A formátumot az Alanfruits márkanév alatt forgalmazzák.