Mint ahogy azt a retaildetail.eu szerdán megírta, az Aldi Nord kísérleti projektjének első eredményei egy pénztár nélküli áruházzal Utrechtben ígéretesnek bizonyultak. A kiskereskedő ezért stratégiai partnerséget köt a Trigo technológiai szolgáltatóval.

Idén júliusban az Aldi megnyitotta pénztár nélküli Shop&Go városi üzletét Utrecht központjában. Itt a vásárlók egy alkalmazással tudnak bejelentkezni, elvehetik a kívánt termékeket, és a kijáratnál egy QR-kód beolvasása után az élelmiszert automatikusan kifizetik. A vásárlásokat 475 kamera és 450 mérleg rögzíti. Úgy tűnik, ez a tesztprojekt jól halad, és az Aldi máris újabb lépéseket tervez.

"Még nincsenek végleges jelentéseink, de az első eredmények ígéretesek" - mondta Sinanudin Omerhodzic, az Aldi Nord technológiai vezetője: "Most erre építünk, továbbfejlesztjük az Aldi Shop&Go koncepciót és a mögötte álló fejlett technológiát". Elképzelése szerint a rendszer más szoftveralkalmazásokkal is összekapcsolható - például a készletszintek valós idejű nyomon követésével, hogy minimalizálni lehessen a kiárusított vagy lejárt cikkek mennyiségét. "A diszkont találkozik a számítógépes látás 2.0 technológiájával" – fogalmazott.

Az utrechti Shop&Go koncepcióval az Aldi Nord és a Trigo egy olyan tesztkörnyezettel rendelkezik, amelyben ezek és más digitális megoldások a gyakorlatban is megvalósíthatók. Ezért a két vállalat most stratégiai partnerséget köt, hogy közösen fejlesszenek ki olyan technológiai megoldásokat, amelyek még egyszerűbbé teszik a vásárlást az Aldi vásárlói számára. "Ahhoz, hogy a diszkontot sikeresen vezessük a jövőbe, a technológiának és az üzletnek kéz a kézben kell járnia" - mondta Omerhodzic.