A Bilanz német üzleti magazin közzé tette az 1000 leggazdagabb német névsorát. Közöttük 195 vagyon tulajdonosa legalább egymilliárd euróval rendelkezik. A rangsor élén Dieter Schwarz áll, aki a Lidl és Kaufland üzletláncokat irányító Schwarz Csoport alapítója. Az első öt helyen az FMCG ágazathoz és az autóiparhoz tartozó kiskereskedelmi cégek tulajdonosai állnak – írja a Deutsche Welle.

Kiskereskedelmi cégek tulajdonosai vezetik a milliárdosok rangsorát. Az ezer leggazdagabb német összesen 1.053 milliárd eurós vagyonnal rendelkezik. Az előző évhez képest ez 3,3 százalékos növekedés. Első alkalommal lépte át ez az érték a billió eurós határt. A német milliárdosok száma 31-gyel növekedett – 2019-ben 259-en voltak (a 195 milliárdos vagyon közül egyesek társtulajdonosok birtokában vannak).
A rangsor élén Dieter Schwarz, a Lidl és a Kaufland üzletláncok 77 éves tulajdonosa áll, aki kb. 37 milliárd euró értékű vagyonával a modern kori történelemben a leggazdagabb német lett.
A második helyen a Reimann család áll – amely annak a holdingnak a tulajdonosa, ahová többek között a Reckitt Benckiser egészség- és szépségipari termékek, valamint a Wella hajápolási cikkek gyártói tartoznak. A család vagyonát a Bilanz 30 milliárd euróra becsüli.
A harmadik helyen Georg Schaeffler és Elisabeth Schaeffler-Thumann, a Continental gumiabroncsok világgyártójának tulajdonosai állnak. Vagyonuk értéke – 25,5 milliárd euró.
A negyedik hely Karl Albrecht Jr.-nak és a Heister családnak jutott, akik az Aldi Süd vállalatot irányítják. Vagyonuk értéke – 23 milliárd euró. Rögtön utánuk következnek az évek óta konfliktusban álló rokonok – Theo Albrecht Jr. családja, akik az Aldi Nord vállalat tulajdonosai. Vagyonukat a portál 18,5 milliárd euróra értékelte.

Forrás: dw.com