A legnagyobb svájci retail hálózat bevezette a TE-FOOD blockchain alapú nyomonkövetési rendszerét a friss gyümölcs és zöldség ellátási láncaira.

A bevezetett rendszer hazai fejlesztők munkája, amelyet már a francia és olasz Auchan szupermarketek is használnak, valamint néhány hónapja Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb tejtermék-gyártója, a Vinamilk is bevezetett. 

Bár egyre növekvő számú élelmiszeripari cég indítja el nyomonkövetési rendszerét, ezek többsége csak annak marketing értékére fókuszál, amely a transzparens élelmiszer információk megosztásából származik. Azonban az élelmiszer nyomonkövetésnek más előnyei is vannak az ellátási láncra való mélyebb rálátástól a gyorsabb termék visszavonásig. 

A Migros célja, hogy mélyebben átlássa az ellátási láncait, így optimalizálhassa annak folyamatait. Az ellátási lánc optimalizálása gyorsabb disztribúciót eredményez, így csökkenti az ételpazarlást, ami része az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) következő évekre szóló célkitűzéseinek is.A Migros frissáru beszállítói már korábban is küldhettek közvetlenül az ERP rendszereikből traceability adatot a Migros GS1 standardokat használó EPCIS rendszerébe. Most az adatgyűjtés kiegészül egy B2B mobil alkalmazással, egy web alkalmazással, és fájlfeltöltési lehetőséggel – a TE-FOOD megvalósításában.

A beszállítók által küldött nyomonkövetési adatokat a blockchain alapú rendszer GS1 kompatibilis formátumba konvertálja és automatikusan továbbítja a Migros EPCIS rendszerébe.

A projekt egy érdekes felhasználási módja a blockchain alapú nyomonkövetésnek, és nagy értéket képes biztosítani a Migrosnak, és a beszállítóinak.

A Migros Svájc legnagyobb kereskedelmi vállalata, legnagyobb szupermarket lánca, és legnagyobb privát munkaadója több mint 100 000 alkalmazottal. Az 1925-ben, Gottlieb Duttweiler által alapított vállalat szövetkezeti társaság formábaan működik, amelynek kétmilllió ember a tagja. A kooperatív nagyszámű céget működtet: szuperkarketek, éttermek, élelmiszergyártók, benzinkutak, könyvesboltok, és Svájc ötödik legnagyobb bankja is része a hálózatának.

A TE-FOOD a világ legnépszerűbb blockchain alapú farm-to-table élelmiszer nyomonkövetési megoldása. Több, mint 6000 céget szolgál ki, és napi 400,000 üzleti tranzakciót kezel.