A német Rewe Csoport, (a Rewe, a Penny, a Karstadt és a Billa üzletláncok tulajdonosa) átveszi a Lekkerland forgalmazó vállalat részvényeinek 100 százalékát.

A fúzióról Lionel Souque, a Rewe vezetője és Patrick Steppe, a Lekkerland vezérigazgatója adtak tájékoztatást – közli a Lebensmittel Praxis portálja.

A két cégnek a Rewe Csoportban való egyesülése után új üzleti egység jön létre Convenience néven, amelynek a feladata az on-the-go kínálat erősítése lesz – az elvitelre szánt ételek jelenleg az egyik leggyorsabban fejlődő szegmense az élelmiszer-piacnak.

Lionel Souque, a Rewe elnöke meg van győződve róla, hogy a két cég kompetenciái ideálisan kiegészítik egymást olyan területeken, mint az értékesítés, a kategóriamenedzsment és a logisztika.

- Az utóbbi években szisztematikusan bővítettük és javítottuk a convenience kínálatunkat. A tevékenységünk, amely összekapcsolódik a Lekkerland szakosodott logisztikájával és e vállalat széles körű kompetenciáival a nagykereskedelem és a convenience szolgáltatás terén, a sikerhez vezető út az élelmiszer-piacnak ebben a különösen fontos szegmensében – hangsúlyozta Lionel Souque.

A tranzakció pénzügyi részleteit a felek bizalmasan kezelik. Az átvételt még a német piaci felügyeletnek is jóvá kell hagynia.

 

 

Forrás: Lebensmittel Praxis