A Carrefour egy új pilot projekt elindítását jelentette be a brüsszeli Központi pályaudvar közelében.

Ez a koncepció egy 0–24-ben nyitvatartó robotizált ­üzlet, amely egyesíti az online vásárlásra jellemző átvételi pontokat a hatalmas árukínálattal.A Carrefour egy új pilot projekt elindítását jelentette be a brüsszeli Központi pályaudvar közelében. Ez a koncepció egy 0–24-ben nyitvatartó robotizált ­üzlet, amely egyesíti az online vásárlásra jellemző átvételi pontokat a hatalmas árukínálattal.

Több mint 45 hipermarketjével, 430 market üzletével, 280 expressz üzletével, több mint 130 Carrefour drive autós online átvételi pontjával, 11500 alkalmazottjával, valamint napi szinten vonzó árakon meghirdetett több mint 130.000 termékével a Carrefour különleges pozíciót foglal el Belgiumban.Az áruházlánc most a nagy potenciállal rendelkező forgalmas pálya­udvarokra és kerületekre koncentrál, ahol azonban egyúttal kevés a rendelkezés­re álló hely.

Az első teljesen automatizált üzletet a brüsszeli Grand-Place közelében tesztelik. Ebben az üzletben nem lesznek polcok, a vásárlók egy kijelzőn választhatják ki, amit venni szeretnének. Ezt követően fizetnek, a gép pedig összekészíti bevásárlókosarukat.