Az UVMune 400 a L'Oréal első fényszűrő technológiája, amely az elmúlt 30 év legnagyobb napvédő fejlesztésének számít.

Az újdonság hatékonyan védi a bőrt azokkal az ultrahosszú UVA-sugarakkal szemben - ezek a napsugarak 30%-át jelentik -, amiket eddig nem sikerült megfelelően szűrni. Ezzel a tudományos áttöréssel a L'Oréal segít megelőzni a nap okozta mély bőrkárosodásokat, amelyek jelentős egészségügyi problémát jelentenek. Az UVMune 400 technológiáját a csoportban először a La Roche-Posay Anthelios termékcsaládban használták fel. 

 A L’Oréal az UVMune 400, a Mexoryl 400 által működtetett új generációs szűrővel hatalmas lépést tesz a napvédelem terén.

A korábbi generációs napszűrők nem védték megfelelően a bőrt az ultrahosszú UVA-sugarak ellen. Ezek a sugarak hatolnak be leginkább a bőr külső rétegeibe, és a bőr öregedésének fő okai közé tartoznak. Más UVA- és az UVB-sugarakkal együtt pedig hozzájárulhatnak a bőrrák kialakulásához is. Eddig egyetlen napszűrő sem volt képes hatékonyan blokkolni a 380 nm-es ultrahosszú UVA-sugarakat, amelyek az összes UV-sugárzás 30%-át teszik ki.

 Az UV-sugarak a napszaktól, az évszaktól, a tengerszint feletti magasságtól és az időjárástól függően kisebb-nagyobb mértékben hatnak bőrünkre. Hullámhosszuk szerint megkülönböztetünk UVB (280 és 320 nm közötti sugarak), rövid UVA (320 és 340 nm között), hosszú UVA (340-400 nm között) és ebben a tartományban az ultrahosszú UVA-sugarakat (380 és 400 nm között).

 A L'Oréal Kutatási Részlege az 1930-as évek óta élen jár a szabadalmaztatott fényvédelmi fejlesztésekben, hiszen az első szabadalma egy fényvédő olaj volt. A Mexoryl SX szűrő 1982-ben a rövid UVA-sugarak ellen volt hatékony, fotostabil és hidrofil volt. 1985-ben a Parsol 1789 első fotostabilizációs szabadalma lehetővé tette az UVA-sugarak szűrését 360 nm-ig.  1989-ben debütált a Mexoryl XL, egy olyan oldható lipofil molekula, amely képes volt elnyelni az UVB és a rövid UVA-sugarakat, miközben növelni tudta más szűrők hatékonyságát. Az UVMune 400-zal a napszűrési tartomány újabb 20 nm-rel nőtt meg, így a L'Oréal olyan termékeket tud kínálni, amelyek a legszélesebb UV-spektrumot képesek kiszűrni: ez jelentős tudományos előrelépés az ultraibolya-sugárzás elleni élethosszig tartó védelem érdekében.

Az UVMune 400 az első L'Oréal szűrőtechnológia, amely hatékonyan elnyeli az ultrahosszú UVA-sugarakat. Teljesítménymotorjának, a szabadalmaztatott Mexoryl 400 szűrőnek a megtervezése 10 évnyi kutatás eredménye, amely már 6 tudományos publikáció tárgyát képezte. A Mexoryl 400-at úgy tervezték, hogy környezeti profilja is kedvező legyen.

 „A L'Oréal K+I csapataink sikeresen megfeleltek annak a tudományos kihívásnak, hogy feltaláljanak egy olyan napszűrő technológiát, amely az eddig kevésbé szűrhető UVA-zónát is lefedi. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a legszélesebb körű védelmet nyújtsuk, és megóvjuk a bőrt a nap káros hatásaitól. Ez a felfedezés teljes mértékben összhangban van a Csoport azon törekvésével, hogy választ adjon olyan egészségügyi kérdésekre, mint például a bőr UV-sugárzásnak való kitettségével járó kockázatok" - magyarázza Barbara Lavernos, a L'Oréal kutatásért, innovációért és technológiáért felelős vezérigazgató-helyettese.

 Az UVMune 400 egy olyan technológia, amely széles spektrumú fényvédelmet biztosít. A La Roche-Posay a világ első számú bőrgyógyászok által ajánlott bőrápoló márkája, és az Anthelios termékcsalád révén a L'Oréal márkák közül elsőként vezeti be az UVMune 400 technológiát. A La Roche-Posay 30 éve úttörő a napfényvédelem területén, és mindig is élen járt a neves bőrgyógyászokkal közösen kifejlesztett, széles körű védelmet nyújtó termékekkel, az egyik legteljesebb napápoló termékcsalád-rendszerben.