A világ egyik legismertebb, ikonikus olasz márkája, a S.Pellegrino 120. születésnapja alkalmából megkezdték új gyártóüzeme építési munkálatait. A díjnyertes dán építész iroda, a BIG-Bjarke Ingels Group tervezte épület a stílust, az innovációt, valamint a környezeti és társadalmi fenntarthatóságot ötvözi. Az új létesítmény hozzájárul Lombardia további fejlődéséhez, és világszinten növeli a terület turisztikai vonzerejét.

Az új Sanpellegrino gyártóüzem egyszerre innovatív és fejlett technológiájú, környezetével harmóniában álló létesítmény, és az ott dolgozók számára is előnyöket biztosít. A S. Pellegrino - amelyet hazánkban a Szentkirályi Magyarország forgalmaz - fennállásának 120. évfordulója alkalmából a „Jövő üzemét” építi munkavállalói és a helyi közösség számára. Az innovatív tervezésű létesítmény fellendíti a térséget és növeli a termelés minőségét. A márka igazi olasz nemzeti kincs, amelynek küldetése változatlan: az emlékezetes pillanatokat zárja palackba. A szeptember 27-én rendezett alapkőletételen a Sanpellegrino vezérigazgatója, Federico Sarzi Braga, San Pellegrino Terme polgármestere, Vittorio Millesi és a dán díjnyertes építész, Bjarke Ingels, a gyártóüzem kialakításáért felelős BIG (Bjarke Ingels Group) nemzetközi irodájának vezetője vett részt. A 90 millió euró összértékű beruházás a tervek szerint 2020-ra valósul meg és magában foglalja az építési munkákat, a termelési és logisztikai osztály számára kialakítandó rendszereket, valamint az üzem újjáépítését és bővítését.

„A “Jövő üzemének” alapkőletételével új fejezet nyílik előttünk - mondta Federico Sarzi Braga, a Sanpellegrino Group ügyvezető igazgatója. – A tervezés és az innováció gyöngyszemét építjük, amely vonzó turisztikai célpont lehet a világ minden tájáról érkező vendégek számára. Az új épületet átható filozófia maximálisan képviseli a márka értékeit és vállalatunk elkötelezettségét az olasz gyártású és minőségű termékek mellett. Célunk, hogy ezt a rendkívüli és lokális értéket - a S.Pellegrino ásványvizet - minél szélesebb körben ismertté tegyük, értéket teremtsünk a helyi közösségekkel és fejlesszük dolgozóink munkakörnyezetetét.”

A Sanpellegrino “Jövő üzeme” magán viseli a BIG - Bjarke Ingels Group nemzetközileg elismert építész iroda kézjegyét, akik modern vonalvezetésű, a helyi szabadsághagyományt újraértelmező dizájnt alkottak. Az üzem épületét szegélyező betonboltívek új kilátást nyitnak az Orobie Alpokra. Az épülő úthálózat és a létesítményhez vezető híd csökkenti a lakott területen átmenő nehéz járművek forgalmát. Ezen túl a napelemek, a nagy energiahatékonyságú rendszerek és a vízkészletek ésszerű felhasználását célzó vízvisszanyerő rendszerek használata mind összhangban áll a vállalat fenntarthatósági és környezettudatos törekvéseivel.

"A San Pellegrino üzemet a borospincék vízi megfelelőjének álmodtuk meg: könnyű, átlátszó, friss és természetes. Mint az ásványvíz maga - az új SanPellegrino üzem is a természetből eredőnek hat majd, és ahelyett, hogy új identitást erőltetne környezetére, zökkenőmentes folytonosságot teremt a termelés és a fogyasztás helyszíne, az előállítás és az élvezet között " - Bjarke Ingels, alapító partner, BIG.
A Sanpellegrino “Jövő üzemét” a dizájn és az innováció határozza meg, koncepciójának alapját pedig a telephely logisztikai és gyártási műveletei adják. A magával ragadó élmény, amely a világ különböző tájairól érkező látogatókat fogadja, tovább növeli a Valle Brembana térség turisztikai vonzerejét. Az üzem külső felületét fedő üvegfelületek szimbolikusan emlékeztetnek majd a víz különböző halmazállapotaira. Az irodák és az öltözők teljes felújítása, az új vállalati kávézó, pihenőrészleg és fitneszközpont mind az alkalmazottak mindennapi jóllétét fogja növelni. A termelési műveleteknek helyet adó mintegy 2800 négyzetméteres új területnek köszönhetően az üzem képes lesz kezelni a következő évekre előrejelzett megnövekedett termelést. A San Pellegrino Terme és Zogno területeit is magában foglaló projekt a helyi közösségekkel ápolt kedvező kapcsolat szellemében jön létre, amelynek tagjait a Sanpellegrino Csoport a kezdetek óta meghallgatja, támogatja és együttműködik velük.

A “Jövő üzemének” alapkőletétele az idén 120 éves S.Pellegrino ásványvizet ünneplő rendezvénysorozat egyik állomása. A márka 1899 óta az olasz ízlés, minőség, érték és életstílus nagykövete több mint 150 országban; a kiválóság, az elegancia és a stílus megtestesítője, az olasz életmód hírnöke. A S.Pellegrino ásványvíz a stílust és a szépséget magasztaló életfelfogást testesít meg, és arra ösztönöz, hogy maradandó pillanatokat éljünk meg szeretteinkkel.