Az interpack 2017 szakvásáron a rendezvény több mint 55 éves eddigi történetében most a legélénkebb a kiállítói érdeklődés. A csomagolóipar és a kapcsolódó folyamatalapú ágazatok nemzetközi viszonylatban is legnagyobb jelentőségű rendezvényének hivatalos jelentkezési határidejére a vállalatok mintegy 20 százalékkal nagyobb kiállítási területet igényeltek, mint amennyit a Düsseldorfi Vásárváros 19 csarnokának 262.400 négyzetmétere biztosíthat.

Ennek alapján 2017 május 4. és 10. között ismét mintegy 60 ország 2.700 kiállítójára számítanak Düsseldorfban. A párhuzamosan rendezett és a csomagolástechnika beszállító ágazatait kiszolgáló components, special trade fair by interpack is teljesen betelt – pedig a 2014-es bemutatkozáshoz viszonyítva több mint kétszeresére növelték a területét.

Az interpack szakvásár nagyságrendjénél és a nemzetközi részvétel arányánál fogva egyedülálló platformot kínál a csomagolástechnika és a kapcsolódó folyamatok, valamint csomagolóanyagok és –eszközök területén termékeket és szolgáltatásokat kínáló vállalatoknak az élelmiszerek, italok, édesipari és sütőipari termékek, a gyógyszer- és kozmetikai ipar, a nonfood fogyasztási cikkek, valamint ipari termékek területén. A kiállítói kínálatot az ágazati innovációt felvonultató kiemelt témák egészítik ki. Az interpack 2017 szakvásáron a VDMA, a Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetségének együttműködésével az Ipar 4.0 kerül reflektorfénybe. A VDMA kiállítási standján műszaki lounge formájában rendezett különbemutató a csomagológépek ill. folyamattechnika területének megoldásaira mutat be olyan alkalmazási példákat, amelyek új lehetőségeket tárnak fel a biztonsági, nyomonkövetési, másolás- és kalóztermékek elleni védelem, valamint az egyedi csomagolások alkalmazási területén.

A SAVE FOOD témaköre az interpack 2017 szakvásáron ismét reflektorfénybe kerül. Az „innovationparc“ különbemutató olyan csomagolási koncepciókat és megoldásokat vonultat fel, amelyek segíthetnek csökkenteni az élelmiszer-pazarlást és a veszteségeket – így többek között bemutatják a WPO Csomagolási Világszervezet SAVE FOOD csomagolási díjainak országos győzteseit. Ezeket a nemzeti szinten kiemelkedő megoldásokat az interpack-ot megelőzően választották ki, míg a megmérettetés a szakvásáron történik a WorldStar Awards keretében. Az innovationparc szerves része egy olyan előadási fórum, amelyet a vállalatok megoldásaik és koncepcióik bemutatására vehetnek igénybe. Az innovationparc különbemutatót 2014-hez hasonlóan ismét egy színvonalas sátorépületben rendezik meg a 2. és 3. vásárcsarnok között.

 Ezen kívül az első vásárnapra tervezik a harmadik nemzetközi SAVE FOOD kongresszust a két fő partner, az Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezési Világszervezetének (FAO) és Környezetvédelmi Programjának (UNEP) részvételével.

 A components, special trade fair by interpack koncepcióját az interpack 2014 szakvásári bemutatkozását követően 2017-re jelentősen átdolgozták. A látogatók ezt a különbemutatót most már a Düsseldorfi Vásárváros egyik központi helyén, a mintegy 5.000 négyzetméteres, időszakos, könnyűszerkezetes 18. vásárcsarnokban találják meg. A 10. és 16. vásárcsarnok között található különbemutató a szakvásár teljes időtartama alatt kiegészíti az interpack kínálatát.