Októberben lett 10 éve, hogy az OMV Hungária és a SPAR Magyarország együttműködésében megnyílt az első OMV Spar express Budapesten, a Fehérvári úton lévő töltőállomáson. Jelenleg országszerte 87 Spar express működik Magyarországon, és évente megközelítőleg 20 milliószor vásárolnak be az üzletekben.

Egy átlagos napon közel 70 ezren keresik fel az OMV Spar express hálózat üzleteit. A töltőállomásra betérők jellemzően továbbra is a reggeli és a késő délutáni időszakban választják a szupermarketeket, harmaduk pedig a gyorsbevásárlás mellett a tankolást is elintézi. A legnagyobb forgalom ünnepnapokon van, ilyenkor akár 30 százalékkal emelkedik a vásárlók száma. 

 Árbevétel alapján a legnépszerűbb kategóriák az alkoholmentes hűtött italok (kiemelten az energiaitalok), a tejtermékek és a friss helyben sütött pékáruk - császárzsemléből például több mint 15 millió darabot adtak el az elmúlt tíz évben. A legtöbb terméket a budapesti BAH csomópontnál található töltőállomáson értékesítették, vidéken a szentendrei, fóti, dunaharaszti és győri kutak voltak a legnépszerűbbek. Az üzlethálózat Budapesten termeli a bevétel közel felét, a vidéki nagyvárosokban a negyedét. A fővárosban kiemelten FMCG (gyorsan fogyó fogyasztási cikkek) kategóriákban jelentős a piaci részesedésük.

 „Az elmúlt 10 évben folyamatosan bővült az OMV-Spar hálózatunk, és örömmel láttuk, hogy ezzel együtt évről évre növekszik az üzletek forgalma. A célunk, hogy minél több kényelmi szolgáltatást nyújtsunk a töltőállomásainkon, így a prémium üzemanyag-, szendvics- és kávékínálat mellett a gyors és hatékony bevásárlás lehetőségét is” – mondta Balogh Tibor, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója.

 Az OMV-kutakon működő Spar expresszek az OMV tulajdonában vannak, a boltok kínálata megegyezik a hasonló méretű Spar-üzletekével. A szupermarketek 40 féle termékkategóriában csaknem 3000 terméket, többek közt helyben sütött pékárut, friss élelmiszereket, tejtermékeket, alapvető háztartási cikkeket, valamint friss zöldségeket és gyümölcsöket kínálnak