A Kifli.hu úgy döntött, hogy stratégiailag csökkenti egy sor speciális élelmiszer árát az étrendi korlátozásokkal élő vásárlók érdekében. Ennek megfelelően csökken az alapvető fontosságú glutén-, laktóz-, cukor- és hozzáadott cukormentes termékek ára. Ezeket az árakat legalább az év végéig maximálja az online élelmiszer-kereskedő.

„A Kiflinél nem csak élelmiszereket árulunk, hanem küldetésünk, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a kiváló ételeket. Mélyen együttérzünk mindenkivel, aki étrendi korlátozásokkal él. Tudjuk, hogy milyen nehéz számukra olyan termékeket találni, amelyek illeszkednek egyedi étrendjükbe, mivel a szokásos üzletekben kevés a választék, és nem tartjuk igazságosnak, hogy magasabb árat kell fizetniük ezekért, ráadásul időt és energiát nem kímélve tudják csak beszerezni a város különböző pontjairól. Emiatt döntöttünk úgy, hogy kiállunk az étrendi korlátozásokkal élő emberek mellett azzal, hogy velük együttműködve olyan választékot hoztunk létre, amely lefedi az igényeiket, és leszorítottuk a kulcsfontosságú glutén-, laktóz-, cukor- és hozzáadott cukormentes termékek árát a hagyományos termékek szintjéhez. Akár egészségügyi állapota, akár saját döntéséből fogyasztja valaki ezeket a termékeket, mi széles választékkal és fair árakkal támogatjuk” – mondta el Gabriel Makki, ügyvezető a szerdai sajtótájékoztatón.

A Kifli egy teljes bevásárlást lefedő választék árát igazítja ki. Az új árak a szabványos márkás termékek szintjén vannak meghatározva és a cég azt is garantálja, hogy a kiválasztott termékek árát legalább ez év végéig maximálja. A Kifli úgy véli, hogy az árpolitika proaktív változása hozzájárul azon családok gazdasági helyzetének javításához, akiknek speciális étrendet kell követniük.


A bővülő kínálatot a vásárlók alakítják
„Azt, hogy a hazai piac legnagyobb forgalmú online élelmiszer-kereskedője lehetünk, a vásárlóinknak köszönhetjük. Most itt az ideje visszaadni a kapott bizalmat, így arra kértem meg a vásárlóinkat, hogy ők javasoljanak termékeket a kínálat bővítéséhez. Online felületeken nevezhették kedvenceiket és rengeteg javaslat érkezett, amiért nagyon hálás vagyok. Innen a Kifli fantasztikus beszerzői csapata már megoldja a feladatot, és büszkék vagyunk a közös eredményre, hiszen a vásárlóink igényeit tisztán tükröző új választék jött létre” – tette hozzá Gabriel Makki.

Gabriel Makki közölte azt is, hogy nem csak Magyarországon, hanem Romániában, Németországban is hasonló intézkedéseket vezetnek be. Ez nem csak a termékkör bővítését jelenti, hanem a címkézést, termékleírást is átláthatóbbá, egyértelműbbé teszik.

A lakosság 20%-a érintett
Szalma Rita kereskedelmi igazgató elmondta, hogy kezdetben azokra a diétákra koncentrálnak, amelyek a legnépszerűbbek, sok embert érintenek: például glutén- és laktózérzékeny étrendek, de figyelnek az inzulinrezisztensekre is. Itt azonban nem állnak meg, vannak dietetikus tanácsadóik, akiknek a segítségével mind a termékek számát, mind a kategóriákat bővíteni szeretnék, és terveznek extra szolgáltatásokat is. Most körülbelül tízféle étrendet fednek le, első körben 50-60 termékkel. Például laktózmentes tejek, speciális tészták, lisztek, kenyerek, péksütemények már elérhetőek a választékban.

Megjegyezte, hogy egy átlagos élelmiszerboltban általában 20 termék van, ami a speciális étrendet képviseli.

„Mi ennél tovább mentünk. Megpróbáltunk a gyerekekhez és különböző életkorokhoz is szólni, és az egészséges életmódot is lefedni azért, hogy akik tudatosan táplálkoznak, nem egy konkrét diétát követnek, azok is találjanak nálunk jó alternatívákat” – foglalta össze.

Úgy vélik, hogy a jobb élelmiszer-választással, a jobb minőségű étellel az életminőség is javulhat. A kereskedelmi igazgató közölte azt is, hogy nyáron jellemzően máshogy vásárolnak az emberek a megszokott rutinjukhoz képest. Most azt látják, hogy rendeződik vissza a fogyasztás a májusi szintre. Ez azt jelenti, hogy egyre több vásárló egyre nagyobb kosármérettel vásárol ismét.

Kérdésünkre megerősítette, hogy a mentes termékeknél abszolút látják a növekvő keresletet. Idén januárban a vegán és növényi alapú kategóriát különválasztották, már ott is látszott, hogy a vásárlók minimum 25%-ának benne van a kosarában valamelyik kategória terméke. Jelenleg pedig a Kifli.hu fogyasztóinak 35%-a vásárol valamilyen speciális diétás terméket. Ha ehhez hozzátesszük a vegán, paleo és növényi kategóriákat is, akkor legalább a vevők felét jelenti, és ez az arány dinamikusan nő. Emlékeztettek arra, hogy a KSH adatai szerint az emberek több mint 20%-a tart valamilyen speciális diétát.

A mai naptól külön aloldalon elérhetőek a Kifli.hu mentes termékei, amelyek akár cukortartalom szerint is szűrhetőek. A teljes választék itt található: https://kifli.hu/targy/kedves-mentes