A Miil tejipari saját márkájuk sikeres tavaszi, 31 termékkel történő bevezetése után a Rohlik csoport, közte pedig a Kifli.hu is most bemutatja legújabb „Dacello“ márkáját a feldolgozott húsok kategóriájában és a "Moddia" papírhigiénés termékeit. A Dacello és a Moddia nagy megtakarításokat kínál az ügyfeleknek. Ezeket az új termékcsaládokat az ügyfelek igényeire reagálva vezetik be, akiknél egyre inkább előtérbe kerül a fenntarthatóság, és a kényelem. A sajátmárkák bevezetésével lehetőséget adnak az ügyfeleknek a legjobb minőségű termékek kiválasztására versenyképes áron.

 Papírhigiéniai termékeket minden háztartásban használnak. A Moddia termékek lágyak, ugyanakkor erősek és a természetre is odafigyelnek - a toalettpapírtól és a konyhai papírtörlőtől a papírzsebkendőig minden megtalálható a kínálatban.

„Nézze meg ennek a márkának a látványát. Lehet-e valami közös az ősi szobrok és papírhigiéniai termékek között? Persze, hogy nem, de mindkettő klasszikus. Tegyünk fel magunknak két egyszerű kérdést: Lehet-e „laza“ egy szobor? Lehetnek-e lázadók a papír piperecikkek? Miért ne lehetnének! A Moddia a mi lázadó klasszikusunk. Nem kertelünk - ezek a termékek lágyak, erősek, fenntarthatóak és mégis lazák” - mondta Petr Chvojka, a Rohlik saját márkás termékeinek menedzsere.

 A Rohlik Csoport a „lázadás” mellett a környezetvédelemre helyezi a hangsúlyt, ez kétszeresen is igaz a Moddia márka megalkotásánál, mely a fenntarthatóságra fókuszál. Minden termék FSC tanúsítvánnyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a nyersanyagok felelősen kezelt erdőkből származnak – ez pedig környezeti, társadalmi és gazdasági előnyökkel jár. Minden termék ásványi olaj -mentes nyomdafestékkel rendelkezik, és a csomagolásban is figyelembe vesszük a fenntarthatóságot. A termékcsalád minden terméke öko -keverék is, mely környezetbarátabb, mint a tiszta cellulóztermékek a 33% -ban újrahasznosított szál használata miatt. Emellett 100%-ban TCF, vagyis teljesen klórmentes anyagokból készülnek, tehát a fehérítési eljárás olyan anyagokkal történik, melyek nem tartalmaznak klórt. A TCF papírtermékeket úgy fehérítik, hogy klór helyett hidrogén -peroxidot és ózont használnak. A TCF eljárás jól ismert és elfogadott a cellulóz környezetbarát fehérítésére.

 "A Rohliknál tudjuk, hogy a jót tenni ugyanolyan fontos az ügyfeleink számára, és számunkra is. Dolgozunk azon, hogy elkötelezettek legyünk a bolygónk és a rajta élők és az elkövetkező generációk felé." - tette hozzá Petr Chvojka.

 

A csomagolt sonka, szalámi, kolbász és szalonna csemegeáru -piaca az elmúlt években növekedett, miképpen a fogyasztók a hagyományos napi háromszori étkezésről a „snackelésre“ vagyis a napi többszöri kisétkezésre váltottak.

 A megfelelő mértékű húsfogyasztás megkönnyíti az esszenciális aminosavak bevitelét, amely jelentősen befolyásolja a szövetek felépítését, a víz megkötését, a sav-bázis egyensúlyt és az immunrendszer helyes működését. Mindeközben a Semmelweis Egyetem Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszéke megállapította, hogy a fiatal nők fele annyi vasat visznek be, mint amennyire szükségük lenne. A jelenség vélhetően magyarázható a húsmentes táplálkozás térnyerésével, hiszen vasat jól hasznosuló formában első sorban húsból és húskészítményekből nyerhetünk. A vas felszívódásához azonban ugyancsak szükséges megfelelő C-vitamin-forrás is, amit a friss zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával biztosíthatunk. A hústermelő vállalkozásokat számos olyan egészségügyi szabályozás köti, amelyek ígéretes tendenciát mutatnak az egészségesebb húst keresőknek. A Kifli.hu új termékcsaládjával, az értékes húskészítményeket kínáló saját márkás Dacellóval lép a piacra.